La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Hostaleria de Lleida, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona i la FIHRT han reclamat que el Procicat permeti obrir als locals de restauració per treballar a les terrasses fins a les 22.00 hores i poder servir sopars.
En un comunicat d’aquest dijous, les entitats han celebrat l'”excel·lent notícia” de la fi del confinament comarcal i la reactivació d’algunes activitats però han assegurat que no entenen el criteri per mantenir les restriccions horàries.
Segons les associacions, “l’activitat a les terrasses és pràcticament innòcua al virus” i hi ha altres sectors amb riscos semblants que poden treballar.
A més, han exigit poder treballar a les terrasses de manera immediata amb la finalitat de poder equilibrar les despeses amb els ingressos “vist que no hi ha previstes compensacions o seran mínimes”.
En tot cas, reclamen que el toc de queda es retardi fins les 23.00 hores per poder servir sopars, tal com preveu l’òrgan de coordinació de la pandèmia a escala estatal.