Vergés demana “contenció” a l’hora de relaxar les restriccions

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha apostat aquest dimarts per revisar les restriccions pel coronavirus –vigents fins dilluns vinent– amb “contenció”, atesa l’alta pressió assistencial als centres sanitaris catalans.

“Hem d’aconseguir que baixi el nombre de persones ingressades”, ha insistit Vergés en una conferència de premsa, en la qual igualment ha celebrat la tendència positiva de la situació epidemiològica malgrat l’impacte assistencial derivat de la pandèmia.

Quan li han preguntat si l’àmbit del comerç es beneficiarà de les noves mesures, Vergés ha descartat avançar informació i ha apostat per “respectar el treball tècnic i els tempos” del Procicat per no generar expectatives que puguin canviar a última hora.

Sobre el recurs del sector de la restauració al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i sobre si l’amoïna que puguin frenar les restriccions, Vergés ha criticat el poder judicial: “Els jutges no han de fer d’epidemiòlegs, no han d’assumir aquest rol i és perillós que es vagi per aquesta deriva”.

La consellera ha reconegut que “ningú no vol les mesures” però ha argumentat que aquestes restriccions són les que funcionen per reduir el nombre de contagis i controlar l’epidèmia, en les seves paraules.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona presenta a les Nacions Unides la seva estratègia d’inclusió digital

Notícia següent

Troben dos dofins morts a la platja de Gavà

Notícies relacionades