Comencen les obres de construcció d’un nou equipament municipal a Can Relats a Granollers

Avatar photo

L'edifici, al carrer de Martí Grivé, es destinarà a serveis socials per a la petita infància

El 18 de gener s’ha iniciat la primera fase de construcció del nou equipament de serveis socials de Can Relats, al carrer de Martí Grivé. Les obres consisteixen en la rehabilitació de la façana, la construcció de l’equipament a la planta baixa i el condicionament dels espais exteriors. El termini d’aquesta primera fase és de cinc mesos, amb un pressupost de 452.955,79 euros, IVA inclòs. Les obres aniran a càrrec del grup constructor Viscola,  Construccions, Àrids i Formigons, SA.

L’edifici de Can Relats s’aixecarà darrera de la façana existent protegida. El projectes ha estat dissenyat per la Unió Temporal d’Empreses (UTE) de Maira Gonzalez & Francesc Vargas, l’equip d’arquitectes que va guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament.

El projecte aposta per la recuperació, la reinterpretació i el respecte dels elements constructius propis de l’edificació en ciutats jardí del segle XIX i els elements originals de Can Relats: la façana principal i les magnòlies del jardí d’accés. La nova construcció incorpora millores de l’accessibilitat i mesures d’estalvi energètic i d’arquitectura passiva com són la ventilació creuada, l’increment de l’aïllament i finestres que aprofiten la llum natural.

Serveis socials per als més petits

A l’edifici de Can Relats es reubicaran serveis socials situats actualment a l’Espai Cangur, al carrer de Roger de Flor. Inicialment es traslladarà l’Espai Familiar Petits i Grans, destinat a infants de 0 a 4 anys i les seves famílies, on es fan activitats lúdiques, educatives i altres aprenentatges d’atenció específica als nadons, en horari de matí; i també el grup de 3 a 6 anys del Centre Obert Sud en horari de tarda, on es potencia l’adquisició d’aprenentatge d’hàbits i normativa social, a través d’activitats lúdiques i relacionals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Circ Historic Raluy arriba a Tarragona

Notícia següent

L’Ajuntament de Salou duu a terme els treballs de reparació de la vorera a l’Avinguda del Batlle Pere Molas

Notícies relacionades