Es posa en marxa el Centre d’Hemodiàlisi El Vendrell

Avatar photo

El centre ha incorporat a les seves instal·lacions mesures i protocols sanitaris de seguretat davant la COVID-19 per protegir els professionals sanitaris i oferir una atenció segura a tots els pacients de diàlisi

Centre d’Hemodiàlisi El Vendrell al Centre Sanitari Botafoc

Fresenius Medical Care (FMC) ha ampliat els seus serveis a Tarragona amb l’obertura del nou Centre de Diàlisi El Vendrell, integrat en el nou Centre Sanitari Botafoc del Vendrell, de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, unes instal·lacions en les quals FMC ha realitzat una inversió d’1.500.000 euros per dotar-les dels sistemes més avançats en l’atenció als pacients renals.

El Centre de Diàlisi El Vendrell completa així la cartera de serveis sanitaris prestats en el Centre Sanitari Botafoc, un equipament que la Xarxa de Santa Tecla va posar en marxa el mes de juny de 2020 amb la inauguració del consultori mèdic, que va comportar una inversió de més de 3 milions d’euros. A més d’acollir el Centre de Diàlisi El Vendrell, el Centre de Salut Botafoc centralitza els serveis de pediatria, ginecologia, odontologia, salut mental i psicologia infantojuvenil de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell.

La inversió conjunta realitzada per Fresenius Medical Care i la Xarxa de Santa Tecla al Centre Sanitari Botafoc del Vendrell supera els 5.000.000 euros.

En aquesta línia, el Dr. Carlos Fernández, director de Fresenius Medical Care (FMC) a Espanya, ha assegurat que el nou centre materialitza a la perfecció la filosofia de la companyia, l’objectiu de la qual és proporcionar al pacient una assistència integral d’excel·lència que compleixi els estàndards de qualitat més elevats i que contribueixi a la millora de la seva salut. “La nostra companyia té la responsabilitat i el compromís de donar suport i equipar els nous centres de productes sanitaris innovadors, sostenibles, assequibles i d’alta qualitat perquè les persones que els necessiten millorin la seva salut i puguin tenir la millor qualitat de vida possible”, ha afegit.      

Aquest nou espai disposa de tres àmplies sales de tractament dotades amb 20 llocs, equipats amb Sistemes Terapèutics 5008 i màquines d’hemodiàlisi convencional i d’hemodiafiltració d’alt volum, una tècnica que augmenta notablement l’eliminació de substàncies tòxiques i evita el desenvolupament de complicacions cardiovasculars. El centre, a més, disposa d’una planta de tractament d’aigües de doble osmosi inversa que garanteix el subministrament d’aigua de qualitat per produir líquid de diàlisi ultrapur. Així mateix, compta amb un sistema d’estalvi d’aigua que, juntament amb les funcions autoflux dels Sistemes Terapèutics 5008, fa que s’optimitzi l’ús de recursos naturals com l’aigua, l’electricitat i la sal.

En aquesta línia, Josep Carles Merino, gerent de la nova clínica, ha assegurat que el nou centre ha estat concebut per proporcionar al pacient la millor atenció possible, salvaguardant la seva seguretat i vetllant per la comoditat durant el tractament. “Les noves instal·lacions disposen de les tecnologies més avançades. A més, ha estat dissenyat per i per al pacient, sota la premissa de proporcionar una atenció personalitzada i de qualitat”.

Així mateix, i atenent a l’actual situació derivada de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, l’organització i l’equip de treballadors que formen part de centre del Vendrell, han implantat en les seves instal·lacions mesures i protocols sanitaris de seguretat per protegir els professionals i per poder atendre de manera segura, satisfactòria i eficient les demandes i necessitats de tots els pacients de diàlisi.

Amb la seva adhesió a l’àrea sanitària de la província tarragonina, aquest centre permetrà el desdoblament de l’actual activitat de la unitat FMC Tarragona i aproparà aquest servei sanitari a tots els pacients d’hemodiàlisi de la zona del Baix Penedès. El centre del Vendrell tindrà quatre torns a la setmana en horari de 8:00 a 19:00 h, de dilluns a dissabte.

Sobre Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care és la companyia líder mundial en el desenvolupament de productes i tractaments per al pacient amb insuficiència renal. Més de 330.000 pacients són atesos a través de la xarxa global de més de 3.600 clíniques en més de 50 països. A Espanya, l’empresa compta amb una plantilla de més de 1.700 treballadors, que presta servei a més de 4.500 pacients en els seus 51 centres de diàlisi, dos d’ells monogràfics de diàlisi de vacances. A Catalunya opera amb 9 centres de diàlisi i atén més de 1.077 pacients.

NephroCare és la línia de Fresenius Medical Care de cures al pacient renal i reflecteix el seu compromís per prestar la millor atenció amb els estàndards de qualitat més elevats, d’acord amb la seva responsabilitat social.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La URV, primera espanyola en finançament europeu rebut per formar investigadors

Notícia següent

L’empresa reusenca Masergrup compra Vermuts Miró

Notícies relacionades