De fet, l’Ajuntament ha detectat la necessitat d’acompanyament per part d’algunes famílies en la tramitació dels ajuts, ja sigui per l’escletxa digital, la manca de comprensió idiomàtica o les dificultats per entendre el tipus d’ajuda. Per això, a principis de juny el consistori va habilitar com a prova pilot dues oficines amb aquesta funció.
Vista la demanda, el Pla de Barris -adaptat a la situació actual- desplegarà al llarg d’aquest mes de juliol fins a un total de set oficines.
A partir del dilluns vinent, dia 27, començaran a funcionar les oficines de Trinitat Vella, La Verneda i La Pau, el Besòs i el Maresme, la Marina i el Raval, amb les mateixes funcions que les dues ja en marxa.
Segons ha explicat el regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí, “hi ha un bosc de possibilitats (d’ajudes) i es tracta de poder acompanyar les demandes”.
D’altra banda, a partir del mes de setembre, a cinc dels punts d’atenció a territori -Raval, el Besòs i el Maresme, Trinitat Vella, Zona Nord i Roquetes-Trinitat Nova-, s’oferirà un acompanyament social i emocional a les persones afectades per la crisi, així com una formació en economia personal i familiar per aconseguir “una vida digna i autònoma” amb els recursos disponibles.
Martí ha destacat que entre les persones que s’atendrà hi ha gent amb problemàtiques “complexes” que necessita un acompanyament “integral”. “Si la vida ha estat difícil per a tothom durant el confinament, en entorns determinats amb pisos petits o problemes d’habitatge greu i un impacte econòmic cal aquest acompanyament de caràcter comunitari”, ha conclòs.