Barcelona tancarà al trànsit set zones de la ciutat cada cap de setmana

S'iniciarà aquest dissabte i s'allargarà fins a finals de juny, encara que s'"estudiarà la seva continuïtat"

L’Ajuntament de Barcelona tancarà al trànsit cada cap de setmana set grans àmbits de la ciutat per reservar-los al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva respectant la distància de seguretat, en una iniciativa que començarà aquest dissabte i s’allargarà fins a finals de juny, encara que s'”estudiarà la seva continuïtat”.

Ho ha explicat aquest divendres en una roda de premsa telemàtica la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, que ha dit que quedarà restringida la circulació per la muntanya de Montjuïc, la Via Laietana, l’avinguda Litoral, el carrer Gran de Gràcia i els eixos de Creu Coberta-Sants, Pi i Maragall-passejo de Sant Joan i Fabra i Puig-Onze de Setembre.

Es prohibirà el pas de vehicles entre les 9 hores del dissabte i les 21 hores del diumenge, i en festius de 9 a 21 hores (1 i 24 de juny), amb el que el consistori preveu “recuperar” 12 quilòmetres lineals de carrers, que equivalen a 347.000 metres quadrats, i les 376 hectàrees de la muntanya de Montjuïc per a ús ciutadà.

Els corts de trànsit es faran amb tanques i senyals, i solament es permetrà el pas a residents, serveis i distribució urbana de mercaderies, i s’han habilitat passos alternatius per a les línies d’autobús que quedaran afectades.

L’actuació en el front litoral també preveu convertir la zona d’aparcament en espai per al passeig i l’oci, per la qual cosa s’han tancat els estacionaments de les platges de Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant per ampliar l’espai per a vianants i garantir desplaçaments “més segurs”.

Sanz ha detallat que la continuïtat d’aquestes mesures dependrà de “com evolucionin les fases de desconfinament” per la crisi del Covid-19, i ha afegit que aquestes mesures per donar més espai als vianants també afavoriran el comerç de proximitat i a mantenir més baixos els nivells de contaminació de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’hostaleria tarragonina, sense marge de reacció davant la flexibilització de darrera hora per bars i restaurants

Notícia següent

CONFIRMAT: Tarragona passa dilluns a la fase 2

Notícies relacionades