La troballa que es va fer ahir, dimarts 14 de novembre, del Circ Romà durant les obres al carrer Salinas, es tornaran a tapar, quedant així ocultes, sense que els treballs d’arranjament es paralitzin. La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha comparegut aquest matí, juntament amb l’arqueòloga municipal, Pilar Bravo, i l’arqueòloga de l’empresa EOS Arqueologia, Judit Siurana, per explicar quin és l’estat de la nova troballa, que es correspon amb una part de la pista del circ per on corrien les quadrigues. La tinent d’alcalde ha aclarit que sempre que es fan troballes d’aquest tipus es fa una valoració sobre si cal deixar-les al descobert o no. Per aquest motiu, Floria ha explicat que es tracta d’unes restes que es taparan perquè “són molt importants des del punt de vista científic i d’investigació, però no tant des del punt de vista museològic”.
En aquest sentit, Floria ha afegit que científicament parlant es tracta d’un descobriment important perquè, des que es van trobar les carceres l’any 2008, que es troben dins de l’edifici principal del consistori, “encara no s’havia fet cap troballa de la part de pedra per on corrien les quadrigues en aquesta zona”. En aquest sentit, l’arqueòloga municipal ha explicat que aquesta “és una peça més del puzle per ampliar els coneixements sobre el Circ Romà”. Per la seva banda, l’arqueòloga de l’empresa, Judit Siurana, ha afegit que la seva tasca ara “es basa en neteja, documentació fotogràfica, dibuix, i el posterior estudi, amb la recopilació d’antecedents”.
Novetats de la troballa en l’estudi del Circ Romà
A banda dels procediments, les arqueòlogues també han descrit els elements que han fet d’aquesta troballa un fet novedós. “Trobar l’arena retallada directament sobre la roca és inèdit”, ha aclarit Pilar Bravo, qui ha assegurat que “no s’ha trobat la típica capa de preparació, que és el que s’ha localitzat en altres zones del circ a Tarragona”. Tot i això, Bravo ha volgut aclarir que caldrà acabar d’esclarir aquestes dades amb l’estudi arqueològic definitiu.
D’altra banda, l’arqueòloga municipal ha explicat que la troballa es localitza, probablement, “a la zona on les quadrigues feien el gir”, molt a prop de les carceres. Finalment, l’arqueòloga Judit Siurana ha destacat que la part superior de la troballa romana està coberta per capes de ceràmica dels segles XVII, XVIII i XIX. Per això, “no només ajudarà a completar l’estudi del Circ Romà, sinó també a construir l’evolució urbana de la Part Alta de la ciutat”, ha conclòs.
La Regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit torna a organitzar una de les cites més esperades de…
“Tenim aigua garantida pel que es pot créixer a Ordino”. Així ho ha confirmat el cònsol menor d'Ordino, Eduard Betriu,…
Una botiga que porta diversos anys ocupant espai al número 73 de la Rambla Nova, ha tancat novament les seves…
El proper diumenge 27 d’abril a les 18:30 h, el Casal Cultural la Violeta d'Altafulla acollirà un esdeveniment molt especial: Una estona amb…
El “desconeixement” del patrimoni natural del litoral tarragoní davant el canvi climàtic ha estat una de les preocupacions que s'han…
La Clara, més coneguda a les xarxes socials com a Clers, és la nova sensació del món digital. Nascuda el…
Esta web utiliza cookies.