L’Ajuntament de Lleida ha obert una nova edició de pressupostosparticipatius perquè la ciutadania pugui decidir alguns dels projectes d’inversions que es faran a la ciutat. Després de l’èxit aconseguit en l’experiència pionera iniciada l’any passat, la Paeria dóna continuïtat a la iniciativa i tornarà a consultar als veïns el destí d’1 milió d’euros del pressupost municipal del 2018. Les propostes es poden presentar fins el 29 de març i les votacions es duran a terme al mes de juny.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquesta segona edició dels pressupostos participatius, junt amb el tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i la portaveu del grup de Ciutadans, que va impulsar aquest projecte, Ángeles Ribes. Ros ha destacat que dels projectes presentats l’any passat “tots estan en marxa, en fases diferents” i que la votació va tenir un èxit de participació, clarament per damunt de la mitjana d’altres ciutats, que s’espera que es pugui millorar aquest any. “Els veïns tornaran a tenir la iniciativa per proposar inversions i que es facin pel seu barri”, ha conclòs.
La principal novetat del procés en aquest 2018 és que s’avança el calendari, per facilitar la tasca dels serveis tècnics municipals. A més, tot el procés de votació serà electrònic, però es manté l’opció presencial als Centres Cívics, on les persones interessades disposaran de l’ajuda de personal municipal per aclarir-los-hi qualsevol dubte, ha explicat el tinent d’alcalde Joan Gómez.
Per la seva part, Ribes ha agraït la col·laboració del govern i dels funcionaris per tirar endavant aquest projecte, que ha considerat que ja s’està consolidant. “Considerem que la societat de Lleida és prou madura per a presentar inversions pels seus barris i fer-les realitat. Són propostes fetes pels veïns i que voten els veïns, que ens donen moltes lliçons de sentit comú”, ha afirmat i ha encoratjat als ciutadans a presentar més propostes de caire social. La presentació del projecte ha comptat també amb la presència dels regidors José María Córdoba i José Luis Osorio.
Les propostes de la ciutadania poden presentar-se a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, als Centres Cívics municipals i a través del web www.paeria.cat/
Una comissió tècnica municipal s’encarregarà de validar-les durant el mes d’abril. Alguns dels requisits per admetre-les són no superar el límit econòmic establert, que les peticions facin referència a una competència municipal i que siguin factibles tècnicament i jurídicament.
Acabat el període d’informació i de presentació de propostes, el calendari serà el següent:
-Abril: validació de les propostes presentades segons les normes de concurs.
-Maig: comunicació a la ciutadania de les propostes seleccionades que es sotmetran a votació.
-Juny: votacions des de l’1 fins al 21.
El dies de votació presencial, amb suport i assessorament de personal de la Paeria, seran:
-18 de juny: als Centres Cívics de Sucs, Raimat, i Llívia.
-19 de juny: als Centres Cívics de Balàfia, Pardinyes, i Secà.
-20 de juny: als Centres Cívics de Bordeta, Cappont, i Magraners.
-21 de juny: als Centres Cívics de Mariola, Ereta, i a l’Auditori Enric Granados.
En el moment de la votació, la ciutadania podrà seleccionar un projecte gran o de ciutat, i fins a un màxim de tres projectes de barri. L’escrutini de les votacions es farà públic el dia 22 de juny, un cop validats els resultats i comprovat que cadascuna de les 14 zones de la ciutat, més les EMD de Raimat i Sucs, hagin obtingut almenys un dels de fins a 50.000 euros.
Balanç de la primera edició
Es van fer un total de 22 reunions preparatòries en Consells Territorials amb la participació de 418 persones. En total, es van presentar 164 propostes als pressupostos participatius, de les quals 104 es van sotmetre a votació un cop superada la validació tècnica, 30 grans projectes i 74 de fins a 50.000 euros. Van participar en la votació un total de 2.133 ciutadans (937 ho van fer online i 1.196 presencialment). Això suposa un 1,84% dels majors de 16 anys, xifra que situa per sobre de la mitjana d’altres ciutats que han endegat processos similars.
Per a més informació, a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), a la Regidoria de Participació Ciutadana o al web www.paeria.cat/
Un home de 55 anys va morir ahir a l'Hospital de Son Espases després de patir lesions molt greus en…
El Museu del Port de Tarragona ha celebrat aquest dimarts, 13 de maig, els actes institucionals de commemoració del seu…
Igualada viurà aquest cap de setmana del 17 i 18 de maig unes jornades plenes d’adrenalina, esport i espectacle amb…
Andorra s’ha adherit al Conveni de la Haia sobre el reconeixement i l’execució de sentències estrangeres en matèria civil o…
L’Hospitalet se suma a una nova edició de la Nit dels Museus amb activitats per gaudir del Museu i els…
L'Ajuntament de L'Hospitalet ha aprovat una instrucció que adequa l'Ordenança sobre sorolls i vibracions de L'Hospitalet al que preveu la…
Esta web utiliza cookies.