Categories: Uncategorized @ca

El compost és una manera de potenciar l’economia circular, segons COMPOSCAT

L’Associació de Plantes de Compostatge de Catalunya (Composcat), que agrupa plantes privades de compostatge de tot Catalunya, ha explicat avui, dins del marc de la Fira de Sant Miquel, que el compost encaixa perfectament amb tots els criteris d’economia circular. “És el que volem posar en valor i potenciar”, ha dit Ferran Guanyabens, president de l’Associació.

En la jornada “El compost, cultius amb futur”, tècnics especialistes i usuaris del compost, han explicat que es tracta d’un producte que s’obté de matèries orgàniques, moltes vegades en forma de deixalles o de residus, i que el seu aprofitament és molt important en l’economia de la nostra societat. Guanyabens ha dit que originàriament les mateixes explotacions —en les granges, per exemple— ja practicaven el que ara coneixem com economia circular, ja que aprofitaven el rebuig orgànic per adobar les seves terres. “Ara, des de l’Associació, intentem divulgar el desenvolupament i la impulsió del compostatge com a activitat mediambiental, que contribueix a la sostenibilitat de l’activitat agrícola, a la protecció del sòl i a la seva fertilitat”, ha explicat.

Alhora, Guanyabens ha comentat  que es tracta de donar una solució ambientalment òptima al tractament dels residus orgànics procedents de l’agricultura i la ramaderia, de la indústria alimentària i dels residus domèstics.

El president de l’Associació considera que el compost, com a fertilitzant orgànic, té propietats molt positives i es pot utilitzar de manera molt més generalitzada. Assegura també, que a les Terres de Lleida hi ha bons productors de compost que produeixen grans quantitats. Cal recordar que una de les principals plantes de compostatge es troba a Alguaire.

A la jornada, que ha comptat amb un gran nombre d’assistents, hi ha participat José Muñoz, director del laboratori Eurofins, que ha parlat sobre el valor del compost. Elena Puigpinòs, del Servei de Sols i Gestió Medioambiental de la Producció Agrària del DARPA, i Toni Tarrida, pagès, han presentat l’experiència de l’aplicació de compost al cereal. L’enginyer agrònom Pere Villar, ha explicat l’ús sostenible dels adobs orgànics, i, finalment Josep Ramon Sainz de la Maza, enginyer agrònom, ha parlat dels components del compost i les seves propietats.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Les llars d’infants municipals de Tortosa s’anomenaran ‘Lo Gambusí’ i ‘Rubí i Rufolet’

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat, per unanimitat, la proposta de la Comissió de Nomenclàtor d’Espais Públics i…

7 hores fa

El veïnat del passatge Vilafranca de Sant Feliu vota per renovar el seu carrer amb llambordes

Després d'exercir durant tota la setmana el seu dret a vot, el veïnat del passatge Vilafranca del barri Falguera va conèixer…

7 hores fa

Els Bombers veuen una “evolució favorable” del foc de Paüls

Els Bombers veuen una "evolució favorable" del foc que crema des d'ahir dilluns a Paüls (Baix Ebre) i que ha…

7 hores fa

Acord per tancar les demandes creuades dels edificis esquerdats de l’avinguda Santa Coloma

El comú d’Andorra la Vella ha encapçalat un acord extrajudicial que tanca les causes judicials creuades relacionades amb les fissures…

7 hores fa

L’Ajuntament de Badalona contractarà 93 persones en situació d’atur

L’Ajuntament de Badalona, a través del Servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), inicia una nova edició del Programa…

8 hores fa

L’incendi de l’Anoia es complica i obliga a confinar masies aïllades

L'ordre de confinament que s'havia donat a masies disseminades d'Aguilar de Segarra (Bages) pel foc de Sant Pere Sallavinera (Anoia),…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.