S’inaugura el congrés del World Sport Games a la ciutat

Han estat reunits a la ciutat representants de 25 països diferents

Després de gairebé una setmana treballant des de diferents comissions tècniques i  visitant i estudiant les instal·lacions on se prestaran els serveis del World Sport Games de 2019 a les Terres de l’Ebre, s’inaugura el congrés organitzat per CSIT a Tortosa. Durant la setmana han treballat un total de 140 persones entre elles representants de 25 països diferents d’arreu del món.

Aquest esdeveniment mundial que se celebra cada dos anys tindrà, per primer cop, lloc a les Terres de l’Ebre. Se celebrarà durant la setmana del 2 al 9 de juliol als municipis de Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Deltebre, Tortosa, Gandesa i Móra d’Ebre. Una oportunitat, segons ha dit l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, de donar a conèixer el territori i la ciutat: “Per a Tortosa és molt i molt important el que succeirà l’any que ve perquè tindrem gent d’arreu del món, gent que vindrà a competir però també a fer turisme i descobrir el nostre territori. I per tant, això ens suposarà també una repercussió econòmica molt important”.

Des de l’ajuntament desitgen que la xifra de 4.000 participants que va haver en els darrers jocs del 2017 a Riga, Letònia, s’ amplií. No serà, però, fins el mes de febrer que se realitzaran les inscripcions i se podrà parlar de dades acurades en quan a inscrits i esports.

Des de la Delegació Territorial d’Esport de les Terres de l’Ebre se fa una crida a la ciutadania perquè se presentin com a voluntaris. Una oportunitat, diuen, per conèixer els jocs de primera mà i  practicar idiomes. Apunten, a més, que necessiten voluntaris de totes les edats que tinguin coneixement d’idiomes i ganes d’interactuar i participar en la seva ciutat. “Un serà el voluntari esportiu del qual podem nodrir-nos bàsicament dels clubs i les entitats esportives del territori. (…) Després tindrem voluntaris que han d’estar a cada instal·lació esportiva i voluntaris que han de saber atendre en un moment determinat de explicar-los-hi on estan els lavabos o on podem comprar una determinada cosa. (…) També voluntaris pels centres d’acreditacions que volem posar a cadascun dels municipis on s’allotjaran els esdeveniments esportius”, apunta, la representant territorial d’esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny.

A més, l’Associació Esportiva Joan  Pitarque organitza cursos de desfribil·lació a les diferents comarques on se duran a terme els jocs. L’objectiu és que en cada instal·lació on se realitzi una prova hi hagi una persona amb un desfribil·lador que en un moment d’emergència sàpigui actuar

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que aquests jocs són una gran oportunitat per la ciutat en tots els sentits i convida a la ciutadania a involucrar-s’hi. Diuen que se necessiten entre 600 i 700 voluntaris i que tothom qui estigui interessat pot inscriure’s a través de la pàgina web de l’ajuntament.