Un 67’5% dels votants vol que Sant Carles de la Ràpita es digui La Ràpita

La consulta ciutadana per decidir el nom oficial del nostre poble va mobilitzar, ahir al Pavelló firal, més de 3.300 persones, és a dir, un 26’7% del cens total

Ahir, es va celebrar al Pavelló Firal la consulta ciutadana per decidir el nom oficial del municipi, la qual va mobilitzar 3.328 persones que van manifestar la seva opinió sobre el nom del poble a les urnes. El centre de votació va acollir un 26’7% del cens total en una jornada en què els rapitencs i rapitenques van participar en un exercici de democràcia històric que posava en relleu un debat identitari que fa anys que dura al municipi.

Pel que fa a la participació, l’alcalde de la Ràpita, considera que “arribar a quasi un 30% de participació, tenint en compte que es tracta d’una consulta ciutadana i que ens falta costum de participació en processos participatius democràtics, és una bona xifra”.

En la consulta popular, el 67’5% dels votants van apostar per canviar el nom del poble a ‘La Ràpita’, mentre que el 31’4% vol mantenir-lo amb el nom actual ‘Sant Carles de la Ràpita’.

La resta de vots van ser en blanc o nuls, 9 i 28 respectivament. Amb relació al cens total, ‘La Ràpita’ ha aconseguit un 18’03% de vots i ‘Sant Carles de la Ràpita’, un 8’39%. Caparrós exposa que “el resultat és molt clar, set de cada deu persones han votat pel canvi i l’opció de la Ràpita ha aconseguit el doble de vots que l’opció de Sant Carles de la Ràpita”.

Un cop els resultats extrets, s’obre un període de reflexió perquè cadascun dels grups polítics municipals analitzi els resultats, la participació i el posicionament de la ciutadania. L’alcalde destaca que “ara entrem en un període de reflexió per part dels grups polítics perquè cap de les dues opcions ha complert el requisit d’aconseguir el 20% del cens total i per tant, no hi ha cap opció que quedi validada automàticament”.