L’ocupació turística a Sant Carles de la Ràpita arriba a un 90% aquest agost malgrat la covid-19

L'Ajuntament creu que la preferència dels viatges per destinacions de proximitat ha contribuït a aquestes dades

El municipi Sant Carles de la Ràpita ha assolit una ocupació turística del 90% aquest agost malgrat la pandèmia de la covid-19. Segons l’Ajuntament, el fet que molts viatgers hagin optat, per aquest mateix motiu, per destinacions de proximitat, com el delta de l’Ebre, ha permès igualar els índex d’allotjaments ocupats durant el mateix mes de fa un any.

En canvi, al juliol es va quedar en un 65%, deu punts per sota que el 2019. Les dades, recollides per l’Oficina de Turisme, també constaten un increment del turisme estatal, que ha compensat la caiguda de visitants estrangers –els francesos han estat majoritaris, amb un 80%-. Barcelona -55,3%-, Aragó -12,7%- i Tarragona -7,9%-, han estat les principals procedències.

Paral·lelament, l’Estació Nàutica de la Ràpita va rebre 1.609 reserves d’experiències turístiques els mesos de juliol i agost i, d’aquestes, 1.500 ho van fer per a activitats relacionades amb la badia dels Alfacs, com ara rutes en golondrina, visita a les muscleres, sortides en caiac, lloguer d’embarcacions, entre d’altres. Els sondejos de la regidoria de Turisme també s’ha constatat un augment de la despesa mitjana per turista, en especial en la despesa en restaurants.