La Ràpita reconeix la tasca cívica de cossos de seguretat i ciutadans del municipi

S'ha destacat a onze membres de la Policia Local, cinc del Cos de Mossos d’Esquadra i deu ciutadans

L’Ajuntament de La Ràpita ha celebrat un acte de reconeixement a la tasca d’onze membres de la Policia Local, cinc del Cos de Mossos d’Esquadra i deu ciutadans del municipi per la seva implicació cívica, demostrada en situacions de perill per a terceres persones, a les quals es van haver d’afrontar durant els anys 2020 i 2021. L’acte, impulsat per la Regidoria de Governació, s’ha dut a terme avui, dimecres 23 de juny, a l’Auditori Sixto Mir.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha donat inici a l’acte destacant que “aquests dos anys hem patit molt i per això, vull fer un agraïment a tots els cossos que avui us trobeu representats aquí, perquè si estem superant aquesta pandèmia és, en gran part, gràcies al vostre esforç, a la vostra dedicació i al vostre compromís”. A més, Caparrós ha puntualitzat que “l’objectiu d’aquest humil acte és fer un petit reconeixement a la vostra gran tasca, sigui com a professionals o com a ciutadans”.

Les accions policials reconegudes enguany han estat la investigació i recuperació dels instruments de l’entitat Batuxaic; la implicació demostrada durant la pandèmia per millorar la situació social i sanitària dels rapitencs i rapitenques; la reanimació a un ciutadà; la detenció de dos membres d’una organització internacional dedicada a robatoris en força; i l’actuació en l’extinció d’un incendi a un habitatge de la població. D’altra banda, una ciutadana ha rebut un reconeixement per la seva col·laboració en una identificació complicada i la resta de ciutadans, per la seva desinteressada aportació de subministrament de material sanitari per lluitar contra la covid-19 en els inicis de la pandèmia.

A tots els homenatjats se’ls ha fet entrega d’una carta d’agraïment signada per l’alcalde, Josep Caparrós. Alguns familiars han volgut acompanyar els homenatjats en un reconeixement que pretén posar en valor tasques que poden passar desapercebudes al conjunt de la població tot i la seva rellevància cap a la seguretat de les persones.