Investiguen un veí de l’Ampolla per maltractar i desatendre set gossos

Alguns dels animals, trobats pel Seprona de la Guàrdia Civil, van necessitar atenció veterinària urgent

El Seprona de la Guàrdia Civil investiga un veí de l’Ampolla com a suposat autor de maltractament animal per haver desatès set gossos de caça de la seva propietat.
Els agents van localitzar els animals a principis d’agost en una finca al terme de l’Ampolla.
Estaven lligats amb cadenes i, segons el relat policial, la instal·lació no complia els requisits mínims exigits per al benestar dels animals, amb alimentació insuficient inadequada, escassetat d’aigua, bruta i amb insectes, a més de no disposar d’elements de protecció davant inclemències meteorològiques.
Segons el Seprona, tampoc estaven registrats i el seu estat general era dolent, amb molts paràsits i ferides al cos. En alguns casos van requerir atenció veterinària urgent.
En un primer moment, segons el mateix relat, el propietari es va negar a traslladar els animals a una protectora i es va comprometre a resoldre les deficiències detectades. A finals d’agost, una nova inspecció va comunicar que la situació es mantenia i la Guàrdia Civil va decidir prendre-li declaració en qualitat d’investigat. L’entitat col·laboradora Serproanimal es va fer càrrec dels gossos, que estan a disposició de l’autoritat judicial.