Política

Illa respon a Rull: “Puigdemont no té cap possibilitat”

El líder del PSC no té previst anar a Ginebra per reunir-se amb Rovira i recorda que no forma part de l’equip negociador

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha respost al president del Parlament, Josep Rull, que les seves declaracions “no corresponen a la realitat” perquè a la cambra no hi ha una majoria independentista. Segons ha manifestat Rull en una entrevista al 3/24, la majoria “més operativa” per a una investidura és “similar” a la que va fer possible una Mesa independentista. En canvi, Illa ha defensat, en una entrevista a TV3, que “Puigdemont no té cap possibilitat”. “Si és candidat tindrà 74 vots en contra i això no dona. No m’abstindré. Això és enredar el personal i ja n’hi ha prou”, ha afegit. D’altra banda, ha dit que no té previst anar a Ginebra per reunir-se amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en el marc de les negociacions.

Segons Illa, el finançament és un “assumpte rellevant” en les converses amb ERC i els comuns però no l’únic. I ha assenyalat que també hi ha altres temes sobre la taula com el català, els serveis públics o com fer front als “discursos d’odi”.

El líder dels socialistes catalans intentarà que el debat sobre el finançament sigui “serè” amb arguments i números. Segons ha dit, cal abordar un debat “inajornable” però fer-ho “sense tirar-nos els plats pel cap”.

Pel que fa al model, ha insistit en desplegar l’Estatut que preveu un consorci “que podria recaptar tots els impostos”. Però, per a Illa, s’ha de posar l’accent no tant en qui recapta els impostos sinó en qui i com es gestiona.

Illa ha recordat que el seu partit ha designat un equip negociador que té l’encàrrec d’assumir compromisos per tirar endavant des del Govern. I ha dit que també es comprometen a defensar els eventuals acords en altres instàncies on tenen “certa capacitat d’influència”. I és que hi ha qüestions com el finançament que no depenen només de Catalunya.

Preguntat per si en el marc de les negociacions per a la investidura anirà fins a Ginebra per reunir-se amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha respost que no ho té previst i ha assenyalat que el seu partit ha designat un equip negociador que coordina la viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret.

I en relació a les fórmules del futur Govern s’ha mostrat disposat a “explorar” totes les opcions, des d’un govern de coalició a un govern en minoria amb suports externs.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Torredembarra acaba les obres de remodelació del carrer de Girona

Des d’avui, 27 de juny, ja és obert el carrer de Girona de Torredembarra un…

11 segons fa

Junts posa la repetició electoral en mans d’Illa: “Haurà de decidir si vol col·lapsar la investidura”

Junts està “treballant” per aconseguir “una majoria més gran de suports” a favor de la…

13 minuts fa

28J: Al costat del col·lectiu LGTBI+

Ja fa més de 50 anys dels fets ocorreguts al bar gai Stonewall Inn de…

32 minuts fa

Un home mort i la seva dona molt greu després de ser atacats per la seva filla

Un home ha mort i la seva dona ha resultat ferida greu després de l'atac…

51 minuts fa

18 restaurants barats de Tarragona i l’Ebre, els ‘Soletes’ recomanats pels millors xefs d’Espanya

Begoña Rodrigo amb una torrada d'alvocat i un entrepà de calamars esmorzant a ‘Tres14’, a…

1 hora fa

La URV demostra l’impacte positiu de les xarxes d’educadors en la lluita contra la LGBTQIA-Fòbia

La LGBTQIA-fòbia és un problema social que amenaça la qualitat de vida i el benestar…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.