Salou inverteix 250.000 euros en els pressupostos participatius del 2019

Els ciutadans podran presentar els seus projectes del 21 de gener al 8 de febrer

Presentació dels pressupostos participatius del 2019

L’Ajuntament de Salou ha presentat els seus primers pressupostos participatius amb una partida pressupostària de 250.000 euros. L’objectiu se centra en el fet que la ciutadania decideixi el destí d’un 5% de les inversions municipals del 2019. Els veïns i veïnes de Salou (majors de 16 anys i empadronats al municipi) podran presentar els seus projectes del 21 de gener al 8 de febrer.

El procés dels pressupostos participatius es divideix en un total de quatre fases. En la primera fase (21 de gener al 8 de febrer) es podran presentar les propostes de projectes, a través de la web participa.salou.cat o dipositant un tríptic, que s’enviarà a tots els ciutadans, en alguna de les urnes que hi haurà a l’Ajuntament i a la Biblioteca de Salou. Cada ciutadà pot fer un màxim de 3 propostes de projecte amb un límit econòmic de 100.000 euros per proposta. “Hem posat aquest màxim perquè no volem fer només un projecte, sinó fer-ne més d’un”, ha assegurat Pere Granados, alcalde de Salou.

La segona fase (11 al 22 de febrer) és l’avaluació tècnica, que se centrarà en el fet que els tècnics municipals revisin que totes les propostes compten amb els requisits. Alguns d’aquests són que les inversions han de ser de competència municipal, han de tindre un interès general o el cost del manteniment ha de ser econòmicament viable. Aquelles propostes presentades que superin la segona fase, es duran a votació del 25 de febrer al 15 de març. La ciutadania podrà votar a través de la web participa.salou.cat i l’execució de les propostes guanyadores es realitzaran a partir del 18 de març.

Des de l’Ajuntament de Salou, els pressupostos participatius són “importants perquè els veïns i veïnes del municipi diuen que prefereixen i que volen”, ha assegurat Granados. I ha afegit: “Els pressupostos són una ocasió per aproximar el ciutadà al govern municipal”. Respecte a això, el regidor de Gestió Tributària de l’Ajuntament de Salou, Toni Brull, ha explicat: “Serveixen perquè la gent sigui més activa i participi de forma proactiva a les decisions del consistori”.