L’Ajuntament de Salou lluita pels drets de la comunitat LGBTI

En el ple s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una Declaració Institucional que es farà arribar a diversos òrgans administratius

0
326

L’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat la Declaració Institucional per adoptar un conjunt d’acords amb l’objectiu de lluitar pels drets de la comunitat LGBTI; dintre d’aquesta denominació s’inclou el col·lectiu lesbià, gai, bisexual, transexual i intersexual. La declaració té la participació i el suport de tots els grups municipals de Salou; i coincideix amb el Dia internacional de l’Orgull LGBTI, en el que el consistori si sumarà aquest dijous 289 de juny.

La declaració compta amb diferents acords “que siguin de prioritat pública i social, i amb els que es tingui un compromís diari”, segons Pere Granados, alcalde de Salou. El primer acord es basa en la condemna de qualsevol forma de violència i discriminació per identitat de gènere i, per tant, es vol encoratjar a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero quant a manifestacions d’aquest tipus. L’Ajuntament “vol vetllar per compliment de la legislació que protegeix aquest col·lectiu i que erradica l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”, ha assegurat Granados. Per això, des de l’Ajuntament s’impulsaran campanyes de sensibilització ciutadana, en especial als centres formatius per arribar als adolescents i als joves de Salou.

El batlle de la localitat ha assegurat que els acords es traslladaran al Govern de l’Estat, a les Corts, al Govern de la Generalitat, a la Diputació Permanent del Parlament, al Govern de la Diputació, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis de Catalunya. Marçal Curto, regidor d’ERC, ha explicat que “des d’aquí denunciem els actes en contra d’aquest col·lectiu per tots aquells que no ho poden fer als seus països”. A això s’ha sumat Toni Brull, regidor de Gestió Econòmica, que ha defensat que s’ha de tenir “normalitat social que faci que les persones LGBTI es mostren tal com són, sense por”.

Dia Internacional de l’Orgull LGBTI
El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, així com la Declaració Institucional de l’Ajuntament de Salou, es realitza per commemorar els aldarulls de Stonewall a Nova York el 28 de juny de 1969, que van ser conflictes violents entre els homosexuals i la policia de la ciutat. “Aquests aldarulls es considera que marquen l’inici de l’alliberament LGBTI per demanar la plena igualtat jurídica i social”, ha explicat Pere Granados. A més, la primera manifestació de l’orgull gai a Espanya va tindre lloc el 26 de juny de 1977 i va reunir al voltant de 4.000 persones.

FER UN COMENTARI