Els llibres i les roses, protagonistes de Sant Jordi a Salou

Al llarg del dia d’avui tant la plaça de Sant Jordi, al costat del mercat municipal, com la biblioteca centren els actes de la festivitat

0
343

La capital de la Costa Daurada celebra avui la diada de Sant Jordi sortint al carrer com marca la tradició. La venda de roses i llibres en les diferents parades d’entitats i també de partits polítics se centralitza a la plaça de Sant Jordi, al costat del mercat municipal. A més d’una trentena d’estands on es poden comprar tot tipus de llibres de temàtiques ben diferents; així com roses de diversos colors i muntatges; així com també es pot col·laborar en causes benèfiques a través de la venda d’articles relacionats amb Sant Jordi.

També hi ha un estand del Club Xic’s que ha repartit punts de llibre i que a la tarda es transformarà en un espai per a manualitats per tal de crear una rosa dolça, i també estaran presents el Rocky i la Confetina, les mascotes del Club.

Al matí també s’ha representat l’obra ‘Sant Jordi, la princesa, la rosa i el Drac’ un espectacle infantil que es basa en el conte que porta el mateix nom i que ha posat en escena la Factoria Bram davant de les escoles que han anat desfilant i, a migdia, ha estat el torn de la cobla Cossetània la que ha amenitzat l’espai amb una gran ballada a de sardanes.

La tarda, amb molta activitat

De cara a la tarda, a partir de les 17h l’espectacle de pallassos i màgia Track a Track actuaran per a tots els públics amb jocs participatius on posaran a prova les habilitats dels presents; mentre que a partir de les 18h actuaran els elements festius i tradicionals del municipi amb l’actuació del Ball de Pastorets, Ball de Bastons, la Mulassa, els Nanos, la Geganta Elisabeth i les Manotes de Salou; mentre que a les 19h l’Associació Salou Teatre Grup Okupa amb la participació del Ball d’Espases de Salou representaran ‘La increïble història de Sant Jordi’.

I també al jardí de la Biblioteca Pública Municipal de Salou a partir de les 18.00h s’organitza un concert del conjunt de guitarres, duos de flauta i de percussió a càrrec de l’Escola Municipal de Música i durant tot el dia es durà a terme l’inici de la 5a edició del bibliOjOc, el joc de preguntes sobre el món dels llibres, que es planteja cada setmana d’abril a octubre amb punts acumulatius i premis mensuals per als guanyadors; amb una sorpresa per a tothom que s’acosti a la Biblioteca per participar dels actes i obsequi-recordatori per a aquells usuaris i usuàries que a més facin ús del servei de préstec de llibres.

En paral·lel, a la festa i fins al dissabte 27 d’abril diversos aparadors dels establiments de Salou es decoraran a través de la campanya ‘Sant Jordi, aparadors literaris’.

FER UN COMENTARI