Confirmats 4 casos de coronavirus a la demarcació de Tarragona

La demarcació de Tarragona ha confirmat durant aquest dimarts, 10 de març, 4 casos de persones infectades amb el coronavirus SARS-CoV-2. Tal com ha informat el servei de premsa de la Regió Sanitària de Tarragona a LA CIUTAT, es tracta de 4 persones que actualment es troben aïllades al seu domicili amb un diagnòstic que no presenta símptomes de gravetat.

Pel que fa als pacients infectats per coronavirus, dues d’elles són una mare i una filla de Cambrils, de 79 i 46 anys respectivament, que s’han contagiat per la visita a un familiar a Bèlgica, el qual havia estat en contacte amb un cas confirmat al nord d’Itàlia.

Les altres dues persones infectades en coronavirus a la demarcació de Tarragona són un matrimoni de Salou, una dona de 60 anys i el seu marit de 54, pel contagi amb un familiar de Vitòria.

Aquests 4 casos confirmats aquest dimarts representen els primers positius a la demarcació de Tarragona.

Mesures de prevenció
Les mesures genèriques de protecció individual enfront de malalties respiratòries inclouen:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques. especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar compartir menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut.