Pere Granados revalida el títol d’alcalde de Salou quatre anys més

Un mandat que comença en minoria a l’espera de tancar un pacte amb ERC

Membres de la formació Sumem per Salou amb l'alcalde Pere Granados. Foto: Laura V-M

El cap de llista del partit Sumem per Salou, Pere Granados, ha revalidat el títol d’alcalde de Salou quatre anys més amb el suport dels 7 regidors de la seva formació durant el ple de Constitució de l’Ajuntament de Salou. Un mandat que comença en minoria a l’espera de tancar un pacte amb ERC, tal com esmentava Granados fa uns dies. Les altres forces polítiques que formen part del consistori (PSC, Cs, ERC, PP) s’han votat a si mateixes.

Durant els discursos dels caps de llista, Mario García (PP) ha esmentat que espera que siguin exemple de convivència i dedicació en la defensa de tots els ciutadans. “Amb orgull i responsabilitat assumeix-ho estar a l’oposició, amb rigor i serietat”, ha assenyalat. Perquè en això de la política no existeix la sort, sinó el treball ben fet i els principis indestructibles”, ha conclòs.

El cap de llista de Ciutadans, Pere Lluís Huguet, ha dit que “els ciutadans de Salou no han volgut unes majories absolutes. Farem una lleial oposició, votant a favor d’aquelles iniciatives que considerem beneficioses per a Salou”.

Marçal Curto, en representació d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha explicat que “a dia d’avui no existeix cap acord concret de govern, per això és comprensible el sentit del nostre vot, votar-nos a nosaltres mateixos. Continuarem treballant per una Catalunya lliure, prospera i equilibrada”, esmenta.

David González (PSC) ha assenyalat que “els 5 regidors socialistes vetllarem perquè el nostre Ajuntament treballi amb i per Salou. Cal responsabilitat i compromís per fer política, i nosaltres sempre estarem oberts al diàleg amb tots els grups, entitats i ciutadans”.

Aquesta mateixa setmana l’alcalde, aleshores en funcions, esmentava que no es reeditaria el pacte de govern de l’últim mandat amb el PSC per falta de confiança en el seu portaveu, David González, després que aquest, durant una reunió, reconegués que havia iniciat converses amb les altres formacions per tal de formar un govern alternatiu i prendre l’alcaldia a Pere Granados.

Durant el discurs d’investidura Granados ha volgut expressar el seu agraïment al poble de Salou i a aquells que han renovat la seva confiança al projecte Sumem per Salou. “Som la millor opció per gestionar els interessos de Salou, sempre en benefici de la qualitat de vida de la seva societat. Faré d’alcalde de tothom, amb la millor disposició al diàleg i m’agradaria poder comptar amb el suport de totes aquelles forces polítiques que tinguin com a principis la lleialtat a la institució i una actitud de col·laboració i confiança amb el govern de la ciutat. Nosaltres serem respectuosos amb la diversitat d’opinions, sempre que siguin constructives i respectuoses. Farem que Salou faci un nou salt endavant, reforçant la nostra economia, afavorint l’ocupació i el progrés de Salou”, ha dit als assistents.

Al finalitzar els discursos de cadascun dels portaveus s’ha fet l’entrega del pin als nous regidors (11 en total).

Un cop aixecada la sessió plenària els 21 regidors s’han fet una fotografia.