Demà, el Quartet Gerhard inaugurarà el Cicle Joan Guinjoan a Vila-seca

Avatar photo

El cicle pretén donar veu als compositors del territori

Presentació del Cicle Joan Guinjoan a l’Auditori de Vila-seca. Foto: EF

Demà 9 de novembre a les 21 h, el Quartet Gerhard inaugurarà el Cicle Joan Guinjoan de Músiques del Nostre Temps que dóna veu als compositors d’ara i d’aquí a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. La iniciativa és un espai on hi haurà música de compositors catalans propers i actuals. Apostant per aquesta proximitat i per un format diferent, els compositors presenten la seva obra abans de l’actuació. “Volem apropar les obres contemporànies al públic perquè cap aspecte de la composició passi desapercebut”, ha explicat Josep F. Solórzano, responsable de la programació de l’Auditori.

El cicle presenta 4 concerts contemporanis i 2 concerts més que “aporten un punt de vista extra a la iniciativa”, ha destacat Xavier Pastrana, compositor i director musical. Els concerts comencen demà i s’allarguen fins a finals de maig; per tant, engloba la temporada de tardor i la de primavera de l’auditori de Vila-seca. Els recitals tindran lloc demà, 9 de novembre amb el Quartet Gerhard, el 8 de febrer amb Roger Padullés, el 9 de març amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, el 22 de març amb l’Enseble O Vos Omnes, l’11 de maig amb el Cor Sant Esteve i el 31 de maig una altra vegada amb el Quartet Gerhard.

El primer concert és el del Quartet Gerhard; Miquel Jordà, integrant del Quartet Gerhard, ha assegurat: “Tornar aquí és un honor perquè és casa nostra, és on vam començar”. A més, el quartet estrena residència artística al municipi amb el propòsit de mantenir una relació artística i pedagògica amb Vila-seca. El quartet ha dut i seguirà duent a terme masterclass i assajos oberts, entre altres coses, pels alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca. “És una manera d’aproximar a la gent jove als concerts i de lligar-los emocionalment”, ha explicat Jordà.

El cicle per a la Temporada de Primavera 2019
El 8 de febrer, Roger Padullés amb Dani Espasa i Xavier Pastrana tocaran música de la primera meitat del segle XX. El repertori escollit és de Gols, Pedrell i Roger Gerhard. Concretament la figura de Pedrell “va influenciar als compositors del segle XX de tota la península”, ha assegurat Xavier Pastrana.

Un mes després, el 9 de març, el concert es centrarà en les cançons populars dels Pirineus de la mà del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i el conjunt instrumental de música antiga. El repertori serà extens, ja que hi han participat un total de 8 compositors i a cadascun se’ls hi ha donat una melodia tradicional perquè l’orquestressin en el seu propi estil. Per tant, en aquest concert es combinarà la tradició amb la modernitat. Seguint amb el mix de músiques, el 22 de març, Ensemble O Vos Omnes presentarà el seu primer CD amb una combinació de música antiga i contemporània. El mateix dia, el grup tocarà un repertori de Magrané.

Per acabar, l’11 de maig el Cor Sant Esteve presentarà un concert del gènere de música escolar/infantil i el 31 de maig, el Quartet Gerhard acabarà el cicle amb un repertori de Guix. Aquest concert “és una aposta arriscada perquè no hi ha molts llocs on diguin que fan música contemporània”, ha explicat Xavier Pastrana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Prop de 3.800 matriculats, a les Aules d’Extensió Universitària vinculades a la UdL

Notícia següent

Detenen tres veïns de Lleida que portaven una furgoneta carregada de marihuana

Notícies relacionades