Preocupació entre els veïns de la Part Alta de Tarragona per l’ocupació delinqüencial

Demanen vigilància continuada a la zona durant les 24 hores del dia

Imatge d'un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona i d'un Mosso d'Esquadra. CEDIDA

Cinc representants de la plataforma veïnal de la Part Alta de Tarragona s’han reunit amb el conseller d’Ocupació, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, a instància dels veïns preocupats per l’ocupació delinqüencial de tres cases del carrer Ferrers i per la creixent inseguretat que hi ha a la Part Alta.

A la reunió també hi van assistir la consellera de Participació, Serveis Socials, Benestar Animal, Carla Aguilar, el conseller de Territori, Sostenibilitat i Seguretat, Xavier Puig, la consellera de Districtes, Nova Ciutadania, Domini Públic, Llicències i Comunicacions Ambientals, Paula Varas, i el conseller de Patrimoni, Joventut, Cooperació i Habitatge, Hermán Pinedo, i també el cap de la Guàrdia Urbana i dos membres destacats dels Mossos d’Esquadra.

Els representants veïnals van posar en evidència que el problema no rau al carrer Ferrers, només, sinó que s’ha anat escampant per altres carrers, com ara Cavallers, Nau, Major, baixada Misericòrdia, plaça dels Sedassos, plaça del Pallol, carrers de l’Enrajolat, de Sant Domènec, del Trinquet Vell, Arc d’en Toda… En definitiva, hi ha la preocupació que aquest fenomen s’acabi estenent per tota la Part Alta.

Els veïns van demanar vigilància continuada a la zona durant les 24 hores del dia. Tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra van reconèixer que no tenen prou efectius per a fer-ho, però proposen fer un seguiment més intens i continuat, encara, del que estan fent actualment, amb especial atenció a les hores nocturnes. L’objectiu és treure la sensació d’impunitat que els ocupants de les cases referides tenen. A més, s’han facilitat dos nous telèfons d’emergència de la Guàrdia Urbana, perquè tot sigui més àgil i operatiu.

La resolució del problema que vol aplicar-se a la Part Alta està lligada a l’experiència acumulada amb el Rancho Grande del Serrallo. Si, tal com s’espera, s’aconsegueix alliberar el Rancho Grande dels ocupants actuals, s’aplicarà el mateix mètode al carrer Ferrers, amb les adaptacions que calgui, per aconseguir una més gran efectivitat i rapidesa, encara.

Els representants veïnals van captar un alt grau d’implicació i moltes ganes de solucionar la situació per part de l’equip municipal. En aquest sentit, cal remarcar l’estreta col·laboració que s’ha establert entre l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i els veïns, que ja estan treballant conjuntament en aquesta lluita contra la inseguretat.

A la reunió es va acordar amb el conseller Castaño mantenir un contacte directe, de mútua informació i de seguiment de la situació en tot moment.