La Platja de la Pineda ja està preparada per rebre els visitants

La tasca que, anualment, assumeix el Port de Tarragona per fer front a la regressió costanera han acabat dins del termini fixat, després de poc més de dues setmanes de treballs.

Es tracta de recuperar metres al mar i adequar l’aspecte de l’espai poc abans de la temporada d’estiu. En aquests moments s’estan realitzant algunes feines auxiliars de finalització de l’obra a la platja, com recollir les canonades.

Els treballs van començar uns dies abans de l’arribada de la draga amb la instal·lació de tot el sistema de canonades fins a la mateixa platja i han acabat aquest dimecres 2 de juny com es tenia previst, aportant els 100.000m3 de sorra.

Aquesta aportació extraordinària de sorra, unida a l’acció dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja, l’espigó dels Prats i l’espigó del Racó, permet el retorn de l’equilibri mediambiental a la platja de la Pineda.

El dragatge

L’inici de les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda van començar a mitjans de maig quan es va realitzar la instal·lació de les canonades que transporten els sediments fins a la platja.

Després d’instal·lar les canonades, la draga va començar la seva funció transportant els sediments a través de les canonades instal·lades fins davant de la costa on la maquinària terrestre els acabava repartint i aplanant.

Amb molta cura del medi ambient

Pel Port de Tarragona és un objectiu permanent assolir l’excel·lència en la gestió ambiental en totes les seves línies d’actuació. I tenir cura per l’entorn natural en tots els àmbits d’actuació, especialment en el que es refereix a les obres és cabdal. És per aquest motiu, que a més de complir amb les mesures ambientals requerides per norma, ha aplicat uns controls propis i específics en aquesta obra.

El Port de Tarragona ha controlat durant la realització de l’obra la qualitat del dragatge i de les aigües. S’ha analitzat la terbolesa de l’aigua i s’han instal·lat cortines per minorar-la.

Per seguir amb les mesures ambientals de competitivitat en estratègies marítimes, s’han fet servir sonars i submarinistes per controlar que el dragatge no malmetia la flora de la zona, poblada de Cymodocea nodosa, una alga fanerògama marina inclosa en el llistat d’espècies silvestres de protecció especial.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Fira de Sant Jordi 2025 a Badalona: Cercaviles i totes les activitats

Badalona celebra aquest dimecres 23 d'abril la diada de Sant Jordi amb un programa d'activitats que porta arreu de la…

14 minuts fa

El Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei enceta l’última fase de la seva rehabilitació

Aquest dimarts s’ha celebrat a Molins de Rei una roda de premsa per presentar les subvencions destinades a culminar la…

56 minuts fa

Troben morta al riu Valira una dona que acabava de mudar-se a Andorra amb la família

La Policia d'Andorra investiga la mort d'una dona de 72 anys que ha aparegut morta aquest dimarts al riu Valira…

1 hora fa

L’Ampolla celebra la 3a edició del FRAME Film Festival

Els pròxims 25 i 26 d’abril, l’Ampolla acollirà la tercera edició del FRAME Film Festival al municipi, un esdeveniment dedicat…

1 hora fa

Mercè Pedret: “Seré una diputada socialista… però sobretot seré una diputada ebrenca”

Pedret és alcaldessa de Benifallet des de l'any 2015 i ara, per primer cop, serà diputada provincial. Li preguntem per…

2 hores fa

La Diputació de Barcelona celebra Sant Jordi 2025

La Diputació de Barcelona escalfa motors per celebrar la diada de Sant Jordi amb un munt de propostes culturals i…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.