Vilafranca del Penedès entoma el toc de queda resignada

L'alcalde espera que la pandèmia retrocedeixi en breu i es pugui aixecar la mesura el més aviat possible

Imatge de l'Ajuntament de Vilafranca. ACN

Els alcaldes de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès han rebut amb resignació el retorn del toc de queda als seus municipis, tot i que ho veuen necessari. “No volíem estar a la llista, però és evident que calia alguna determinació”, afirma a l’ACN la batllessa de la capital del Garraf, Olga Arnau, hores després que el Govern anunciés el confinament nocturn als 158 municipis amb més incidència de la covid.

A l’espera de l’aval del TSJC, l’alcalde vilafranquí, Pere Regull, també assumeix el nou escenari a contracor però creu que és una mesura “proporcionada” a la crescuda de la pandèmia. Els dos alcaldes esperen que la incidència de la covid-19 baixi en poc temps per poder aixecar el confinament nocturn el més aviat possible.

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, creu, resignat, que el confinament nocturn és una restricció necessària davant l’auge de la pandèmia. “Entenc que són mesures dures, però la salut de tots està per davant de tot”, ha afirmat a l’ACN, tot instant a la ciutadania a complir aquesta restricció si finalment el TSJC hi dona el vistiplau. “Si portem una conducta imprudent, després ho pagarem més car”, ha afegit.

Tot i mostrar-se comprensiu amb l’anunci del Govern, Regull també ha demanat a l’executiu català que sigui “àgil” i “proporcional”. L’alcalde considera que l’avaluació i revisió del toc de queda després dels primers set dies no es pot fer en base a períodes tancats –pròrrogues setmanals o quinzenals-, sinó que caldria valorar la continuïtat de la mesura en funció de com estigui la pandèmia a cada municipi. “De la mateixa manera que ara ens volen imposar un toc de queda, cal que l’aixequin tan bon punt els indicadors de la covid baixin”, recalca.

L’alcalde també s’ha mostrat expectant a l’eficiència del confinament nocturn per municipis, ja que recorda que a l’estiu proliferen les festes als pobles d’arreu de l’Alt Penedès. Tot i que els actes de les festes majors han d’acabar a les 00.30 h com a màxim, tem que enguany creixin les festes privades i això pugui desvirtuar el toc de queda “perquè els joves poden tornar a casa a les 6 h i poc, com ja feien els altres estius”.

Regull ha insistit en demanar a la ciutadania que sigui “prudent”, tot assegurant que “mantenir el sentit comú” i sumar-se a la vacunació seran els elements que permetran controlar la pandèmia, “més que no pas mesures com el toc de queda”. En aquest sentit, ha fet una crida especialment als adolescents i joves, grup d’edat on ara mateix els indicadors de la covid a Vilafranca estan més disparats.