Una pintura mural per la igualtat al dipòsit de l’Esplai de la Bisbal del Penedès

La pintura dedicada és obra de l’artista Jordi Romeu i han anat a veure-la membres de l’Associació de Veïns de l’Esplai i de l’associació de dones de la Bisbal

El Dia Internacional de la Dona està marcat enguany, com moltes altres celebracions, per la crisi sanitària. En tots els àmbits, des de la salut a l’economia, passant per la seguretat o la protecció social, els impactes de la Covid-19 s’agreugen per a les dones i les xiquetes, simplement en virtut del seu sexe.

En aquest sentit, l’informe “L’impacte de la Covid-19 en les dones”, publicat per Nacions Unides recull com quasi el 60% de les dones a tot el món treballen en l’economia submergida, guanyen menys, estalvien menys i corren un major risc de caure en la pobresa.

En aquest context, l’ONU promou el Dia Internacional de la Dona sota el lema “Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. La igualtat entre homes i dones en l’accés a l’ocupació i a les oportunitats laborals és el principi fonamental per a la consecució de l’ODS número 5 (Igualtat de Gènere).

Per això, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès s’ha volgut sumar a la iniciativa d’Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigua, que  ha encarregat a l’artista Jordi romeu una pintura mural al dipòsit de l’Esplai en el marc de la seva campanya “Qui hi ha darrere de la Gestió del Cicle Integral de l’Aigua?…Elles també”.

Membres de l’Associació de Veïns de l’Esplai i de l’associació de dones de la Bisbal, acompanyats per veïns i veïnes del municipi i l’alcaldessa. Després de la lectura del manifest per la igualtat,i han deixat constància al mural de les dones a les que admiren i el motiu.