El Penedès Marítim coordina les seves rues de Carnaval

Calafell, el Vendrell, Cunit i Cubelles es posen d’acord per atreure visitants durant el Carnestoltes

Imatge de la roda de premsa del carnaval al Penedès Marítim. Foto: Aj. Calafell
El Vendrell en transformació – Ajuntament del Vendrell

Els quatre municipis del Penedès Marítim (Calafell, el Vendrell, Cunit i Cubelles) s’han posat d’acord per coordinar els horaris de les rues de Carnaval i evitar que unes trepitgin les altres. Però a més, han decidit que vendran aquesta feta com un producte turístic que atregui visitants a la zona.

La coordinació d’horaris permetrà que les comparses i les carrosses puguin gaudir de les diferents rues convocades en un mateix dia, sense fer tard a cap de les desfilades i minimitzant les corredisses d’un poble a l’altre. El cas més conflictiu en els darrers anys, i que va tocar fons en el darrer Carnaval, era la convivència de dues rues el divendres a la tarda-nit: la del Vendrell i la de Segur de Calafell. Les dues organitzacions han acordat avançar mitja hora la sortida de la rua del Vendrell i retardar també 30 minuts la sortida de la de Segur.

Les rues de Cubelles i de Cunit continuaran sent pràcticament simultànies dissabte a la tarda, però els dos ajuntaments consideren que la “demanda” de participació d’aquest moment és altíssima i suficient per a què pogui repartir-se entre les dues desfilades.

Reclam turístic

Els quatre ajuntaments promocionaran conjuntament les festes de Carnaval com un atractiu turístic conjunt del Penedès Marítim. És el primer producte turístic que inclou tot el Penedès Marítim i oferirà paquets d’allotjament i de restauració en el marc d’un cap de setmana llarg de festa vinculada al Carnaval. Per reforçar el perfil de turisme familiar, que és una de les apostes del Penedès Marítim, es promocionaran especialment les festes i espectacles infantils que s’organitzen als quatre municipis.

La promoció del Carnaval conjunt del Penedès Marítim ha començat amb l’edició d’un cartell i d’un tríptic. Però a més, el Carnaval i els paquets turístics associats estaran a les fires i salons de turisme de les properes setmanes, la primera, Fitur de Madrid.

Tots quatre ajuntaments no descarten convidar a l’Arboç perquè, en properes edicions, sumi el seu Carnaval a la programació conjunta i participi en l’oferta de paquets turístics.

La tinent d’alcalde de Turisme de Calafell, Maite González, explica que “feia temps que buscàvem tenir unes bases  per a les subvencions als participants el més comuns possible, però  el que també ens demanaven molt carrosses i comparses, que era coordinar els horaris”. González ha recordat que “l’any passat, vam tenir problemes al nostre municipi, a la rua de Segur, a la qual van arribar tard carrosses que havien participat a la del Vendrell. Enguany això no hauria de passar”.

La regidora també ha dit que “aquesta és una de les primeres accions que fem com a Penedès Marítim els quatre municipis. Tenim altres idees i projectes engegats, però el començament no pot ser més bo”.