El PDeCat del Vendrell veu totalment justificat la suspensió del ple “atesa l’emergència democràtica que vivim”

El PDeCat creu que la democràcia està greument amenaçada i de forma constant.

El Partit Demòcrata del Vendrell, i soci de govern del consistori vendrellenc juntament amb el PSC, justifica la suspensió del ple que s’havia d’haver celebrat ahir 27 de març, a causa dels últims esdeveniments que s’estan vivint en aquests moments. Des d’aquesta formació política entenen que el consistori no havia d’estar al marge d’aquesta situació, de manera que van demanar a l’alcalde, Martí Carnicer, la suspensió d’aquest ple ordinari, sol·licitud que va ser atesa.

En un comunicat que han fet arribar a La Ciutat del Baix Penedès, aquesta formació política raona el seu posicionament i justifica aquesta suspensió en diversos punts que nosaltres els facilitem literalment:

Justificació a la suspensió del ple ordinari (PDeCat)

  1. Vam creure de vital importància, atesa l’emergència democràtica que vivim, de sol·licitar la suspensió del Ple de l’Ajuntament del Vendrell del dimarts 27 de març de 2018. A més, traslladem la nostra satisfacció que s’escoltés la sol·licitud i finalment es suspengués.
  1. Els drets fonamentals i democràtics són pilars bàsics de la societat, del país que volem i, evidentment, de la ciutat que volem. El Vendrell, inevitablement, no pot quedar-se al marge de la situació actual i hem d’actuar en conseqüència per defensar aquests drets bàsics, tant individuals com col·lectius. Per tant, els defensarem fins a les últimes conseqüències, com no ho entenem de cap altra manera.
  2. El PDeCAT del Vendrell va liderar, uns mesos enrere, iniciar una ronda de contactes formal amb diverses formacions polítiques municipals amb la possibilitat de formar un govern de front democràtic en defensa dels drets fonamentals. La resposta, per part d’algunes formacions, va ser positiva. Tot i així, el tacticisme d’altres formacions ho van impedir. Mai ens hem aixecat de la taula d’un diàleg que considerem necessari -i urgent- de la situació actual al Vendrell.
  3. Per tot això, ens reafirmem amb la voluntat de buscar noves aliances que defensin les llibertats individuals, col·lectives i la nostra democràcia greument amenaçada de forma constant.