Lleida

L’Art a l’Horta comptarà amb espectacles d’art en viu per als pròxims mesos

El festival cultural i agroturístic de Lleida se celebrarà a Butsènit, Grenyana, Torres de Sanui i Rufea durant 4 caps de setmana repartits al llarg de l’any

La sala Alfred Perenya de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida ha acollit aquest matí la presentació del Festival l’Art a l’Horta, el festival cultural i agroturístic de Lleida que se celebrarà durant 4 caps de setmana repartits al llarg de l’any, amb sessió tarda-vespre dissabtes i matinal de vermut diumenges, acompanyats d’espai de tast gastronòmic de l’Horta de Lleida i diversos espectacles d’art en viu.

El Festival, que ha estat presentat per la regidora de cultura, Pilar Bosch, comptarà amb vuit propostes d’arts escèniques i música, que se celebraran en quatre caps de setmana, vinculades a un producte agroalimentari o els seus derivats, associats a Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides.

FOTO: Daniel Hurtado / L’art a l’Horta aterra en quatre caps de setmana a Rufea, Torres de Sanui, Grenyana i Butsènit

Les actuacions tindran lloc en espais emblemàtics de l’Horta amb vinculació a la producció agroalimentària. El pressupost d’aquest festival, tal com ha explicat el director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat, Albert Turull, és de 90.000 euros, amb la notable contribució del 50% (45.000 euros) mitjançant una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La regidora de cultura, Pilar Bosch, ha volgut donar valor “al nostre festival més singular i que passa en aquest tresor verd que tenim a la ciutat, amb més de 19.000 hectàrees de cercle verd i amb la voluntat de posar en valor els productes agroalimentaris i de km0. La voluntat és generar aquest atractiu agroturístic, no només per la gent de fora, sinó també per la gent de Lleida”.

FOTO: Daniel Hurtado / D’esquerra a dreta: Josep Maria Puigdemasa, Pilar Bosch, Albert Turull i Puri Terrado

Pel que fa al calendari i al programa, que ha estat explicat per la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, Puri Terrado, totes les actuacions seran gratuïtes i arrancaran el cap de setmana del 6 i 7 d’abril a Butsènit, en època de primavera amb la floració i hortalissa.

Abans, durant i després de les actuacions hi haurà un espai gastro-tast de l’Horta. 

L’espai triat serà la Font de l’Ermita de la Mare de déu de Butsènit, on el 6 d’abril hi haurà un concert de la banda lleidatana Selva Nua; el diumenge 7 d’abril a partir de les 12 hores hi haurà l’espectacle “Leira. No camiño” del grup gallec Nova Galega de Danza. 

L’Art a l’Horta tornarà el cap de setmana del 27 i 28 de juliol a Grenyana, ja a l’estiu, on el dissabte 27 de juliol hi haurà un concert de Queralt Lahoz, una cantant que barreja la tradició flamenca i la música hip-hop amb el poètic i un missatge reivindicatiu. El diumenge 28 hi haurà matinal de vermut amb La Corcoles amb H, una peça curta del funambulisme a 5m d’alçada.

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre l’Art a l’Horta aterra a Torres de Sanui, al Celler de Sanui, on el dissabte 12 d’octubre tindrà l’actuació de Joanna Dark “Lo Secà”, i el diumenge 13 d’octubre actuarà Berta Puigdemasa i Júlia Farrero amb “Xarxa”, una fusió entre les disciplines de circ (trapezi) i música (arpa).

Finalment, l’últim cap de setmana amb l’Art a l’Horta es celebrarà el 30 de novembre i 1 de desembre, a Rufea. El 30 de novembre hi haurà la companyia CIA visitants amb la presentació d’un espectacle a través d’una olivera. I finalment, l’1 de desembre hi haurà un concert de Maria Jaume, una cantant mallorquina que farà el concert de folk-pop acústic.

Finalment, la regidora de cultura Pilar Bosch ha convidat a tothom a participar en aquest gran festival a l’Horta de Lleida, i a fer-ho de manera sostenible. “Convidem a la gent a venir caminant o amb bicicleta per respectar l’Horta”.

El Festival, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, s’organitza des de la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració d’altres departaments implicats com: Horta, Medi Ambient, Agenda Urbana, Promoció Econòmica-Mercats i Turisme.

D’acord amb la subvenció que s’ha rebut per a la realització d’aquest festival, hi ha un component important de reconeixent del paisatge com una de les majors singularitats de Ponent.

S’agafen com a productes de l’Horta les Denominacions d’Origen (DO): DOP Pera de Lleida i DO vins i caves Costers del Segre, i també forns amb IG Pa de Pagès Català i l’Oli d’Oliva Verge extra que compleix amb els estàndards de màxima qualitat.

Es pretén donar valor al sector empresarial agrícola i derivats, que tenen protagonisme en la part d’aportar el producte DO, DOP i IG, per donar-lo a conèixer, així com poder-lo tastar, establir activitats dedicades a la gastronomia, ja sigui amb degustacions o rutes gastronòmiques derivades; així com la possibilitat de fer mercat i venda directa durant els dies del cicle.

Daniel Hurtado

Missatges recents

Cambrils adequa dos Centres Cívics com a refugis climàtics

El Departament de Participació de l’Ajuntament de Cambrils ha adequat els Centres Cívics de Vilafortuny…

9 minuts fa

Sabadell tindrà 108 nous habitatges de lloguer protegit

Sabadell ampliarà el parc públic d’habitatge amb una nova promoció de 108 pisos de lloguer…

10 minuts fa

Comencen les obres de restauració del Teatre Metropol de Tarragona

Aquest matí ha donat el tret de sortida el projecte d’obres de rehabilitació del Teatre…

23 minuts fa

“Viu l’estiu als Parcs” a Molins de Rei: Programació i horaris

L’Ajuntament de Molins de Rei, un any més, ofereix la programació cultural durant els mesos…

24 minuts fa

La piscina de La Mola d’Encamp reobre portes totalment renovada

El comú d'Encamp ha obert les instal·lacions de la piscina de la Mola en el…

43 minuts fa

Assassinen brutalment una influencer davant del seu fill de 4 anys

La influencer i presentadora Paola Salcedo, de 29 anys, ha estat assassinada brutalment al seu…

52 minuts fa

Esta web utiliza cookies.