FOTO: D.H. / Presentació Fira Verd-lloc de Bell-lloc d’Urgell 2024
La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de la Fira Verd-lloc, una nova fira d’alimentació saludable que es celebrarà a Bell-lloc d’Urgell aquest diumenge 19 de maig, a la sala La Cultural i l’entorn, amb degustacions, demostracions culinàries, música i activitats per als infants, entre altres.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau; el secretari en funcions d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, i la regidora d’Educació, Cultura i Turisme de Bell-lloc, Lluïsa Pla, han presentat avui aquesta fira d’alimentació saludable, i que a més ha comptat amb la presència del director en funcions dels ST d’Empresa i Treball, Vidal Vidal, i del tinent d’alcaldia i regidor d’Economia i Empresa de Bell-lloc, Francesc Rabes.
Aquesta fira d’alimentació saludable, sostenible i de territori estarà oberta durant tota la jornada del diumenge de 10.30 hores a 19.00 hores, on els assistents podran gaudir de la natura amb una marxa popular i esmorzar saludable, sessions de cuina en directe amb Fundació Alícia, Sergi de Meià i Teresa Carles, demostracions i degustacions en directe, música en viu i activitats infantils i familiars, tal com ha explicat Carles Palau.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat la importància d’aquest tipus de fires a la demarcació, ja que “demostren el potencial econòmic que tenim com a territori, però també és un element de cohesió i d’identitat territorial perquè les fires ens relacionen a tots nosaltres com a societat”. Actualment, la demarcació compta amb pràcticament 200 fires per tot el territori.
També creu que serà important per posar en valor “els productes que tenim nosaltres, perquè no els hem d’anar a buscar a fora. Nosaltres som territori de productes saludable, i Bell-lloc, en especial que té l’empresa Teresa Carles, és capaç de generar aquesta complicitat”.
El concepte de salut està estretament lligat al benestar i cada cop és més latent la necessitat social de conèixer nous productes, hàbits i iniciatives que tendeixin a un consum responsable, respectuós amb el medi ambient i el propi cos.
El municipi acull l’empresa Teresa Carles una de les empreses referents de cuina vegetariana del nostre país que compta amb restaurants, assessories i comercialització de productes. És doncs una bona oportunitat de vincular Bell-lloc amb el concepte de l’alimentació saludable.
Lluïsa Pla ha dit que “reivindiquem el territori, els productes de proximitat, i a la Fira es podrà comprovar”.
Els espais de la fira tindran la zona interior, amb l’espai de cuina en directe, on es podrà seguir l’emissió en viu a la web de la Fira i amb expositors de menjars; i la zona exterior amb expositors de begudes (Servei de copes amb fiança de 3 euros): zona amb taules i cadires per a degustació: espai familiar de jocs rurals; carro de contes infantils; música en directe; i espai de demostracions.
Finalment, Carmel Mòdol ha explicat que “els ciutadans saben que l’alimentació la tenim coberta. Baixem a la botiga a comprar el que ens fa falta, però, en relació amb generacions pretèrites hem perdut algunes coses, com l’aprofitament dels aliments, tenir una dieta d’acord amb la producció del territori i posar en valor allò que ens és propi”.
La fira està organitzada per l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, a més de la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell —a través del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), Teresa Carles-Flax&Kale, Plusfresc, Horts Calvís, Peixateria Orrit, Aigua Veri, Associació de Celíacs de Catalunya, així com entitats i associacions del municipi.
A banda de tota la programació del diumenge, la Fira Verd-lloc arranca avui amb diferents activitats prèvies a la Fira d’alimentació saludable. Avui dimarts hi haurà un berenar saludable al Club Esportiu de Bell-lloc, i a partir de les 19.30 s’ha organitzat una xerrada a càrrec de Josep Cuenca, nutricionista i psiconeuroimmunòleg. Demà dimecres hi haurà una conferència i dissabte 18 diferents activitats per als més petits amb un cinema infantil gratuït.
Podeu consultar aquí el Programa.
La ciutat de Tarragona comptarà ben aviat amb un nou establiment dels supermercats Condis, el quart a la ciutat. El…
Fa escassos moments, acaba de finalitzar la presentació oficial de la Festa Major de Sant Anna 2025 del Vendrell, un…
El Grup Llobet, amb seu a Sant Fruitós de Bages i amb una forta implementació al sector de l'alimentació a…
El periodista Xavier Borràs Calvo (Barcelona, 1956) ha mort aquest divendres amb 68 anys a la Vall d'en Bas (Garrotxa),…
Un treballador de 41 anys ha mort electrocutat en rebre una descàrrega elèctrica mentre feia tasques de desmuntatge en una…
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí destinarà l'import del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2025-2029 a la rehabilitació…
Esta web utiliza cookies.