La Penya El Sogall de Lleida ha acollit aquest matí el tradicional esmorzar del govern municipal a la ciutat, encapçalat pel PSC, amb els diferents mitjans de comunicació per tal de donar la benvinguda al 2024. A l’acte han assistit l’alcalde Fèlix Larrosa, i els tinents d’alcalde Begoña Iglesias, Carlos Enjuanes, Cristina Morón, Carme Valls i els regidors Anna Miranda, Pilar Bosch, Xavier Blanco i Jackson Quiñónez.
Un esmorzar que ha servit per fer un balanç de tot el procés polític que ha dut a terme el govern municipal a Lleida durant els mesos de mandat, i per establir els quatre plans estratègics en què treballarà el PSC a Lleida per al futur de la ciutat, marcant-se com a horitzó l’any 2030.
Abans de l’inici de l’esmorzar, Fèlix Larrosa ha destacat la responsabilitat amb els lleidatans i lleidatanes amb una governança compartida, recuperant els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Lleida per un projecte comú amb la ciutadania.
Larrosa també ha parlat dels diferents projectes que s’han dut a terme i que encara segueixen en funcionament, com és el cas del projecte ‘Barri a Barri’, iniciatives com l’Any Jaume Magre, l’impuls de les polítiques feministes, la seguretat en el transport públic pel Cap d’Any, la recuperació del fòrum de l’aigua, el pla de Rodalies o la campanya de Nadal, que segons l’alcalde “ha sigut una campanya molt positiva amb una inversió de més de 300.00 euros”.
“Treballem en la ciutat de les oportunitats, la ciutat justa, la ciutat segura i en la ciutat saludable. Ens marquem aquestes estratègies, i a partir del febrer presentarem el pla d’acció municipal amb l’horitzó 2030 amb un gran document. Un document gran per dimensió i ambició”, ha explicat l’alcalde.
Un horitzó que estarà enfocat, per exemple, en la rebaixa de la taxa de l’atur o la millora del PIB a escala local. Larrosa ha fet referència a la sèrie de ficció danesa ‘Borgen’, afirmant que “aquest borgen local ens permet pactar amb aquells que vulguin pactar, però que aporten mirades diferents a la nostra. Qui es queda fora del pacte queda a l’ostracisme polític. O estàs al pacte o estàs absolutament fora de prendre decisions”.
En aquest sentit, Larrosa ha dit que “entenc que l’acord amb Junts hagi descol·locat al partit popular o a Esquerra, però ja vam explicar de manera molt clara, després de 25 dies de negociació, que ni ERC ni PP van presentar ni una sola esmena als pressupostos, i a mi em fa pensar que no creuen ni que tinguin model. En canvi, Junts de seguida es va posar a treballar per arribar a un acord i ja tenim encarrilades les diferents actuacions. Cal recordar que els pressupostos no entren en vigor fins al dia 20″.
En aquesta governança dels pròxims anys, Larrosa parla de quatre pactes. El pacte per l’estratègia territorial, que consisteix en l’actualització del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i el pla especial del centre històric. El segon pacte és el pacte pel clima, que ha de permetre avançar en sostenibilitat, així com la creació d’una empresa sostenible. Es vol passar de la Fundació Lleida 21 a la Fundació per la sostenibilitat, amb la doctora Lluisa Cabeza que liderarà aquest projecte.
En aquest pacte també es considerarà el nou model de neteja i contractes de gestió de residus, analitzant tots els condicionants per la reversió del porta a porta als barris de Pardinyes i Balàfia, o la presentació del projecte de la zona de baixes emissions, que es marca com a data límit el 30 de juny del 2024.
El tercer pacte en aquest horitzó 2030 tracta del pacte per l’habitatge. “La Generalitat en els últims 8 anys ha fet 9 habitatges de protecció pública a Lleida”, ha afirmat l’alcalde. En aquest punt es pensa en l’arrelament als barris, l’emancipació juvenil i l’habitatge per a persones de gent gran. Repensar el concurs que es va fer per la residència del barri de Pardinyes o la concessió per a la construcció d’habitatge per a l’emancipació juvenil al centre històric.
Finalment, s’ha parlat del pacte per al civisme, on s’ha anunciat que Carles Alsinet es reincorporarà com a comissionat per al civisme i la convivència, i liderarà aquest pacte per treballar en una ciutat més cívica amb mirada diversa. “Aquests són els 4 pactes que posarem damunt la taula en els propers dies, i ens ha de permetre aquest borgen local on es troba tothom més còmode pactant amb el govern muncipal”.
Larrosa ha volgut agrair la feina dels mitjans de comunicació i ha demanat “mirar endavant. No hem d’entrar en discussions estèrils, aquesta és una ciutat que té 147.000 habitants segons l’últim padró. Hem crescut de forma extraordinària, tenim una potencialitat molt bona i estem oferint sumar per fer d’aquesta una millor ciutat”.
Sant Julià de Lòria ha donat la benvinguda aquest dimecres a la 16a edició de la Ruta de la tapa,…
Aquest divendres 9 de maig Tarragona serà la seu del VIII Fòrum de Viles Florides, una trobada de referència per…
L’Ajuntament de Calafell organitza la segona edició de la Festa dels Contes, que, sota el nom “Vet aquí un gat”,…
El passat 5 de maig al vespre, es va celebrar la reunió constitutiva de la Comissió Municipal de Festes de…
El programa L’Estenedor del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils per la temporada d’estiu ofereix 29 activitats per a…
La carretera C-55, coneguda també com a Eix del Cardener, canviarà per sempre en els pròxims anys després d'una inversió…
Esta web utiliza cookies.