La Ciutat de Lleida

Crespín coneix l’empresa familiar Cellers Carviresa de Tàrrega

Crespín ha visitat les instal·lacions acompanyat pel gerent i productor de vi i oli, Isidre Rivalta

El subdelegat del govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a Tàrrega on ha visitat l’empresa familiar Cellers Carviresa, amb més de 150 anys d’història, per conèixer les inquietuds del sector agrari davant la propera campanya de reg i la transcendència que ha tingut i té el Canal Segarra-Garrigues en el desenvolupament de tota la seva àrea regable.

Crespín ha visitat les instal·lacions acompanyat pel gerent i productor de vi i oli, Isidre Rivalta, i ha seguit les explicacions sobre la trajectòria de l’empresa des de la qual gestiona la producció, transformació i comercialització del raïm i les olives que produeix a les seves finques regades pel Canal Segarra-Garrigues. L’empresa disposa de cellers propis d’elaboració a Tàrrega, Verdú i Sant Martí de Riucorb i tots ells pertanyen a la  DO Costers del Segre. 

Amb la visita, el subdelegat ha conegut l’important pas que aquest productor va poder  dur a terme gràcies al desenvolupament del Canal Segarra-Garrigues ja que, segons  ha explicat Crespín, “la disponibilitat d’aigua va permetre augmentar la seva capacitat productiva i incrementar a l’hora la rendibilitat de les seves produccions”.  

En aquest sentit, José Crespín ha volgut posar en valor “l’important i rellevant paper  que ha estat i és el Canal Segarra-Garrigues pel que fa el desenvolupament agrari de  Lleida perquè també ha permès diversificar els cultius, fer créixer les indústries que  giren al voltant, així com l’ampliació i obertura de nous mercats. Ha estat un abans i un  després per al sector agrari”. 

A partir d’aquest proper 1 de març està previst que la Generalitat de Catalunya  s’encarregui de l’explotació conservació, manteniment i reposició d’elements i equips  que formen part d’aquest infraestructura hidràulica en aplicació de l’acord sobre cessió  de gestió d’explotació al que van arribar el passat any la societat mercantil estatal  Aguas de las Cuencas de España (ACUAES), organisme dependent del Ministeri  d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Generalitat de Catalunya.  

El Segarra-Garrigues, de 82,4 quilòmetres de longitud, ha significat una inversió de 450 milions d’euros. La seva posada en funcionament, a finals de l’any 2015, ha permès el  subministrament d’aigua d’aproximadament 11.650 hectàrees de les 15.700 que es  troben adherides al sistema de reg. La cessió d’explotació a la Generalitat també inclou  la Presa de l’Albagés, amb una capacitat de 80 hectòmetres cúbics, que té una funció  reguladora entre el canal i els sectors de reg que abasteix, emmagatzemant el cabal  transportat pel canal des de l’embassament de Rialb. 

Tags: Tàrrega
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Catalunya intenta tornar a la normalitat després de l’apagada

El Govern calcula en un 63% -uns 3.000 megawatts- la demanda elèctrica recuperada cap a les onze de la nit…

1 hora fa

Red Eléctrica ja atén el 77,7% de la demanda de llum

Espanya i Portugal comencen a recuperar el subministrament elèctric després d’una apagada massiva que ha afectat gran part de la…

2 hores fa

L’Hospital Verge de la Cinta i la Clínica Terres de l’Ebre només atendran les urgències

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut aquesta tarda arran de l’aturada energètica que hi ha hagut a diversos països…

2 hores fa

Els Bombers tanquen el dia amb 755 avisos per l’apagada

Els Bombers de la Generalitat tanquen el dia amb 755 avisos per l'apagada general elèctrica entre dos quarts d'una del…

2 hores fa

Viatgers de Rodalies es queixen per no poder accedir a l’estació de Sants a passar la nit

Usuaris de Rodalies s’han queixat aquest dilluns a la nit quan s’han trobat les portes de l’estació de Sants de…

2 hores fa

Els grans hospitals de Catalunya recuperen l’energia elèctrica

En aquests moments, els hospitals de Catalunya recuperen paulatinament l'energia elèctrica a tot el territori. Els grans hospitals han recuperat…

5 hores fa

Esta web utiliza cookies.