El Màster interuniversitari en Enginyeria Agronòmica, coordinat per la Universitat de Lleida (UdL), formarà especialistes en Agricultura de precisió i tecnologies digitals a partir del curs vinent. Ho farà amb una intensificació optativa en aquest àmbit que se suma a les sis que ja ofereix: Producció vegetal, Producció animal, Indústries alimentàries, Gestió mediambiental, Biotecnologia i Economia agrària. Serà el primer màster oficial que habilita per a exercir la professió d’enginyer i enginyera agrònoma a l’Estat a incloure aquesta especialització dins el seu pla d’estudis.
L’alumnat que triï aquest mòdul haurà de cursar 5 assignatures amb un total de 28 crèdits: Agricultura de precisió, Aplicacions de la teledetecció a l’agricultura, Tecnologies digitals en agricultura, Ciència de dades en agricultura i Aplicacions pràctiques de l’agricultura de precisió.
Les sessions teòriques s’intercalaran amb pràctiques d’aula, de laboratori, d’aula informàtica i de camp amb equips de darrera generació: sensors pròxims i remots, drons, càmeres muliespectrals i receptors GNSS, impartides, entre altres, per personal de grups de recerca consolidats que investiguen en agricultura de precisió (Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió-GRAP de la UdL i del centre CERCA Agrotecnio i la Unitat de Mecanització Agrària de la Universitat Politècnica de Catalunya).
“La intensificació en Agricultura de precisió i tecnologies digitals que posem en marxa dona resposta a l’actual necessitat d’adopció de processos i tècniques productives que afavoreixin el que la FAO ha designat com a Intensificació Sostenible. Tant la Unió Europea com Nacions Unides demanen incrementar les produccions agrícoles per garantir l’alimentació de la població mundial alhora que exigeixen el màxim respecte vers el medi ambient”, explica Àlex Escolà, coordinador del GRAP i professor al màster. “Per aconseguir-ho —afegeix— cal fer un ús més eficient i sostenible dels recursos agrícoles i aquí les tecnologies digitals tenen molt a dir”.
El Màster interuniversitari en Enginyeria Agronòmica, amb 30 places, s’ofereix conjuntament entre la UdL, la Universitat de Girona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili des del curs 2019/2020. S’imparteix a Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV) de la UdL, pionera a l’Estat el curs 2010/2011 a incorporar dues assignatures sobre Agricultura de precisió en el Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària.
L'Ajuntament del Catllar ha respost recentment sobre la seguretat a la urbanització Parc de Llevant, assegurant que s'estan implementant diverses…
La Xarxa de Santa Tecla Sanitària, Social i Docent reestructura el seu equip de gerència i incorpora el Dr. José Augusto…
Un agent de la policia local de Valladolid ha salvat la vida a un nadó d'uns dos mesos que no…
Divendres passat, la Policia Local i el servei de Convivència i Ciutadania de l’Ajuntament de Vilafranca van aconseguir desallotjar i…
L’Ajuntament de Reus, a través de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, impulsa una edició especial del concurs…
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta alimentària després de rebre informació de les autoritats…
Esta web utiliza cookies.