Les ordenances fiscals per a l’any 2024 de Sant Pere de Ribes actualitzen l’IBI, d’acord amb l’IPC de l’any 2022, i la taxa de residus per fer front a les exigències normatives generades tant des de l’Agència Catalana de Residus com des de la Unió Europea. També s’ha creat una nova taxa per a l’aprofitament de la Comunitat Energètica del municipi; es mantenen les bonificacions a col·lectius vulnerables en diferents taxes, i al comerç local i a persones emprenedores; s’incrementa el doble el gravamen sobre pisos desocupats i s’actualitzen i unifiquen els preus públics als equipaments i serveis municipals.
En un nou context de major estabilitat econòmica, el govern municipal ha proposat aquesta actualització dels impostos i taxes per tal de garantir el funcionament òptim de tots els serveis públics a la ciutadania i la generació de noves eines que ajudin a lluitar per la reducció de les desigualtats, que donin suport al comerç local i impulsin l’activitat econòmica i que afavoreixin, tanmateix, la transició energètica i la cura del medi ambient.
Posteriorment, aquestes polítiques d’ingressos es veuran complementades a través del pressupost municipal mitjançant la creació d’ajuts i subvencions per tal de treballar per reduir les desigualtats, promovent i fomentant la justícia social; així com ajudant tant persones i col·lectius com comerços o empreses per tal que puguin tirar endavant els seus projectes i alhora fomentar l’ocupació de les persones.
Durant aquests darrers anys, en línies generals, l’ajuntament ha fet un exercici de contenció, tenint en compte situacions com l’impacte de la pandèmia de la Covid i la inestabilitat generada i, posteriorment, l’impacte de la guerra per la invasió d’Ucraïna que afectava amb caràcter general a la ciutadania de Sant Pere de Ribes per la pujada general de preus.
Actualització de l’IBI (Imposts dels Béns Immobles), en base al IPC de l’any 2022. El 2022 va tancar l’any amb un augment del 5,7 de l’IPC, fet que va suposar un impacte considerable als costos dels serveis de suport de l’ajuntament i una regularització al col·lectiu de persones treballadores del consistori. Per això, s’ha proposat una regularització de 5 punts a l’IBI.
Actualització de la taxa de residus, de forma gradual pel pagament del cost del servei. Durant aquests darrers anys, el consistori ha treballat en l’actualització gradual d’aquesta taxa. Una taxa que no és sostenible respecte al seu cost, per l’increment dels serveis a la ciutadania i per l’augment de requisits de l’Agència Catalana de Residus. Aquest any es proposa una actualització de 15 punts a domicilis i activitats menors i de 20 punts a les grans activitats, per contenir aquesta falta de sostenibilitat en el cost del servei i cobrir les despeses que es generen de la recollida.
Creació d’una nova taxa per l’aprofitament de la Comunitat Energètica de Sant Pere de Ribes. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està desplegant un projecte de comunitat energètica al municipi i amb aquesta nova taxa es regularà aquest servei establint un cost per a la seva utilització i noves mesures que lluitin per la reducció de la vulnerabilitat energètica.
Aplicació de bonificacions a col·lectius vulnerables en diferents taxes i increment del gravamen sobre pisos desocupats. Es posen en marxa noves bonificacions als col·lectius vulnerables a la taxa administrativa 14-A (taxa per expedició de documents administratius i serveis generals); i s’incrementa el gravamen per a habitatges desocupats, passant del 50% al 100%.
Actualització i unificació dels preus públics als equipaments i serveis municipals. S’actualitza l’IPC, s’homogeneïtzen preus públics d’equipaments i nous serveis a aquests.
Pel que fa als equipaments esportius, com l’Espai Blau, s’ha reflectit les noves tarifes aprovades en plenari el passat mes de juliol. També s’actualitzen els preus públics del servei de bar dels equipaments esportius amb l’objectiu d’oferir uns productes fixos a preus reduïts i, per una altra banda, que les concessions puguin ampliar la carta al seu criteri per gaudir d’una major varietat. Respecte a les llars d’infants municipals, s’incrementen algunes despeses, segons l’IPC, però es redueix l’import de la quota d’escolarització. També es modifiquen els preus de productes als Casals de la Gent Gran i s’elimina el cobrament de 10 euros a les famílies en el moment de fer la inscripció als Centres Oberts.
Pel que fa als equipaments culturals, se simplifiquen els preus públics del Teatre La Bòbila; s’ofereix la gratuïtat del barret indià com a element protocol·lari en actes de l’ajuntament i durant el retorn dels indians com a element de promoció. Finalment, s’incrementen el preus públics d’alguns serveis (SAD, Atenció a la Infància, neteja de la llar i àpats a domicili), donat que no s’havia fet des de l’any 2018.
L’actualització dels impostos i les taxes es va aprovar en el ple municipal del mes d’octubre, celebrat el dia 17, amb els vots favorables dels grups municipals del PSC i Vox, l’abstenció de Junts-ViA i els vots en contra d’UM9-CUP-Construïm i Fem Poble-ECP.
Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…
Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…
La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…
Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…
La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…
L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…
Esta web utiliza cookies.