Nou projectes d’investigació opten a la Beca Antoni Munné-Jordà

La primera Beca d’estudis literaris Fons Antoni Munné-Jordà de ciència-ficció ha complert la primera etapa. Al juliol s’acabava el termini de presentació de projectes, i en aquesta primera edició s’han presentat 9 projectes d’investigació. Quatre són d’investigadores i cinc d’investigadors, la majoria provinents de l’àmbit d’humanitats, i tots de l’àmbit geogràfic del Principat.

Ara el jurat té fins a la primera quinzena d’octubre per a valorar les propostes i determinar quin serà el projecte becat, que tindrà un any per a desplegar la investigació proposada.

La beca és propiciada per l’editorial El Cep i la Nansa, el mecenatge “Imma i Josep”, i l’escriptor Antoni Munné-Jordà, amb la participació de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i amb l’aval intel·lectual de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia. Està dotada amb 3.000 € i la publicació del treball.

El jurat el formen Francesc de P. Mestres, de l’editorial El Cep i la Nansa; Jordi Font-Agustí, de la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia; Víctor Martínez-Gil, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Manuel Moreno, de la Universitat Politècnica de Catalunya; Victòria Ortiz, del Club de lectura de Ciència-ficció de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell; i finalment l’escriptor vilanoví promotor de la beca, Antoni Munné-Jordà.

La beca

Vilanova i la Geltrú impulsa aquesta beca d’estudis literaris amb l’objectiu de promoure l’estudi i la investigació sobre la ciència-ficció en llengua catalana.

La ciutat acull des de fa uns anys la CATCON, la convenció de literatura fantàstica i de ciència-ficció que se celebra als territoris de parla catalana, i compta a la biblioteca Cardona amb el fons literari dedicat a la ciència-ficció que va donar Antoni Munné-Jordà, que es vol donar a conèixer entre la gent interessada en la literatura de ciència-ficció. Per això es valorarà especialment la utilització del fons documental dipositat a la biblioteca.

Entre els tres mil documents de la col·lecció hi ha llibres de ciència-ficció en diferents llengües, llibres de terror i fantàstic, i també de llegendes, rondallística i mitologia. També es poden consultar manuals, enciclopèdies, tractats, estudis o biografies sobre ciència-ficció, així com còmics, revistes i material audiovisual, gràfic, i també objectes.

SergioLahoz

Missatges recents

Sabadell torna a obrir les fonts ornamentals

Avui es posen en marxa part de les fonts ornamentals de Sabadell, que la ciutat ha pogut recuperar un cop…

10 hores fa

El Nàstic inicia una campanya de descomptes per omplir el Nou Estadi a l’últim partit de lliga

El Nàstic de Tarragona ha estat el focus de la polèmica aquesta setmana amb la sorpresiva destitució de Dani Vidal.…

10 hores fa

2 detinguts i més de 50 identificats a Lleida en el dispositiu contra la multireincidència

Una quarantena d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut aquest divendres almenys dues persones i…

10 hores fa

Badalona inverteix 4 MEUR per reformar el camp de futbol de Pomar

L’Ajuntament de Badalona invertirà aproximadament 4 milions d’euros per fer una reforma integral del camp de futbol de Pomar. Aquesta…

10 hores fa

Augmenten els detinguts en el dispositiu contra la reincidència al Camp de Tarragona

El macrodispositiu contra la reincidència fet a les principals poblacions del Camp de Tarragona s'ha saldat amb almenys deu detinguts.…

11 hores fa

Altafulla escolta ofertes per executar els projectes de la Plaça dels Vents i l’Oficina de Turisme

L’Ajuntament d’Altafulla ha fet públic l’anunci de licitació del contracte d’obres per a l’execució del projecte d’urbanització de la Plaça…

11 hores fa

Esta web utiliza cookies.