Noves actuacions policials contra els autors de pintades al mobiliari urbà de Sant Pere de Ribes

La col·laboració ciutadana ha estat clau per poder identificar-los

0
197
Imatge d'una de les pintades. Foto: Aj. SPDRibes
Circ Raluy Legacy 728×90

La Policia Local de Sant Pere de Ribes ha pogut identificar recentment, i gràcies novament a la col·laboració ciutadana, a dos grups de joves que acabaven de fer pintades al mobiliari urbà i a l’espai públic.

Dijous dia 2 de maig, passades les 16:00 hores, va rebre una trucada derivada del 112 on un veí informava de la presència de tres joves que havien realitzat pintades a la zona dels carrers Lluís Companys i Cervantes, i que en aquell mateix moment estaven comprant esprais de pintura a una adrogueria propera. Una patrulla de la Policia Local va localitzar a tres joves asseguts a l’entada d’un pàrquing comunitari pròxim a les immediacions, els quals tenien set pots de pintura en aerosol, que acabaven de fer servir per dur a terme els seus grafits. Posteriorment, la mateixa patrulla també va localitzar grafits amb la mateixa simbologia a la plaça de Joan Fuster. Els menors, amb edats entre els 14 i els 16 anys, i veïns de Ribes, van ser identificats, i es procedirà a la incoació de sengles expedients sancionadors, havent-se procedit també al comís dels pots de pintura.

Tres setmanes abans, i també gràcies a la trucada d’una veïna, una patrulla de la Policia Local va identificar a un grup de deu joves menors, amb edats compreses entre els 15 i els 16 anys, i veïns de Ribes, al carrer Pere Carbonell i Grau. Quatre d’ells van admetre haver estat autors dels diversos grafits tipus “tag” (signatura), localitzats en nombrosos elements del mobiliari urbà de la zona de la plaça de la Vila i carrers dels voltants. Es va aixecar acta i se’ls van comissar els retoladors gruixuts amb què havien realitzat les pintades. Es dóna la circumstància que quan la Policia Local va tornar per mirar de realitzar reportatge fotogràfic amb major definició per adjuntar a l’expedient sancionador, algú, presumptament els mateixos joves, havia intentat esborrar les pintades, quedant encara més tacat el divers mobiliari urbà.

Des del departament de Governació es recorda que aquests comportaments estan tipificats com a infraccions a l’OOMM per la convivència i el civisme, sancionades econòmicament amb multes que poden anar dels 250 als 1.000 euros, i que quan les persones autores siguin menors d’edat, seran responsables directes els pares, mares, tutors o tutores o aquelles persones que ostentin la custòdia legal de l’autor.

No obstant, des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes es donen totes les facilitats per realitzar mesures alternatives a la sanció econòmica, si així ho sol•liciten expressament les persones infractores.

FER UN COMENTARI