Sant Pere de Ribes va acomiadar l’any fent esport

Més de 500 participants a la jornada esportiva inclusiva i la Cursa Solidaria de Nadal

Imatge de la Cursa de Nadal de Les Roquetes. Cedida

Sant Pere de Ribes finalitza l’any 2019 amb dos actes esportius a les Roquetes, una jornada esportiva inclusiva i la Cursa Solidaria de Nadal, que es caracteritzen pel seu caràcter empàtic i inclusiu en la pràctica d’exercici.

La jornada esportiva inclusiva es va celebrar el dia 21 de desembre al Cruyff Court de les Roquetes, on els 50 nens i joves de les entitats participants van realitzar exercicis i jocs d’esports varis –futbol, bàsquet i atletisme-, com per exemple conducció de la pilota, xuts a porteria, llançament a cistella, circuit d’obstacles o skipping. Els participants es van mostrar molt implicats i entusiasmats durant el transcurs de la jornada ludicoesportiva.

Autisme amb Futur (dedicada als infants amb Trastorn de l’Espectre Autista), Junts en Acció (associació dedicada a la promoció de l’esport en persones amb discapacitat intel·lectual), Tallers especials del Garraf ALFATEGAR, el Club d’Atletisme Dinami-k, la Penya Jove de les Roquetes i el Club de Bàsquet Ribes conjuntament amb els voluntaris i pares i mares de totes les entitats, van col·laborar en la jornada.

L’acte és fruit del conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Fundació Cruyff; el Cruyff Court es va inaugurar el setembre del 2018 i ha acollit per segon any consecutiu la jornada esportiva inclusiva.

Uns dies posteriors, la consolidada Cursa de Nadal de les Roquetes, que el mes passat celebrava la seva novena edició, es va desenvolupar el 29 de desembre prenent com a punt de partida l’avinguda de Mas d’en Serra, d’on van sortir les persones corredores de les diferents modalitats. Hi van participar un total de 477 atletes, de les quals 292 es van escriure a la modalitat masculina i 185 a la modalitat femenina; pel que fa a l’edat dels inscrits, 94 eren nenes i nens menors de 13 anys; la majoria de corredors eren de Sant Pere de Ribes, un 53,88%, venien de la resta del Garraf un 40,25%, d’altres comarques de Catalunya un 4,82% i un 1% d’altres indrets. Gràcies a les desenes de voluntaris i voluntàries, la cursa va transcórrer sense incidències al llarg de tot el recorregut i la jornada va ser un èxit. També, es va comptar amb la participació dels Castellers de les Roquetes que van descarregar un pilar de quatre en òptimes condicions.