El servei de transports a la demanda començarà a funcionar a Sant Pere de Ribes a mitjans de desembre

El servei connectarà les urbanitzacions de Can Pere de la Plana, Can Lloses-Can Marcer i Mas Alba amb quatre punts del nucli de Ribes

0
360

El Transport a la Demanda (TAD) iniciarà el seu funcionament a partir de la segona quinzena de desembre. El servei, que es posa en marxa amb l’aval de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, millorarà la mobilitat dels ciutadans residents a les urbanitzacions mitjançant aquesta nova modalitat de transport públic i donarà sortida a d’altres necessitats de transport urbà intern, com per exemple els desplaçaments al CAP de Ribes. L’aprovació del pressupost municipal de l’any 2019 permetrà dedicar-hi una partida de 75.000 euros.

El funcionament del TAD és el següent: s’establiran quatre parades al nucli de Ribes, a l’Ajuntament, a la Plaça Catalunya, al Centre d’Atenció Primària (CAP) i a l’Hospital Sant Camil. De la mateixa manera, a cadascuna de les urbanitzacions s’hi instal·laran tres parades en punts estratègics, amb la seva corresponent senyalització perquè un servei de taxi passi a recollir-los o deixar-los d’acord amb el trajecte que hagin sol·licitat. L’usuari que vulgui fer-ne ús  haurà de trucar amb un dia d’antelació al telèfon gratuït 900 69 65 66 que funcionarà de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 de la nit. Per cancel·lar un servei s’haurà d’avisar amb un mínim de 2 hores d’antelació al mateix telèfon. El preu del viatge serà d’1€, l’equivalent al cost d’un bitllet d’autobús.

La nova modalitat de transport públic a demanda compta amb dues particularitats. La primera és la puntualitat: els usuaris i usuàries del servei hauran d’estar a la parada a l’hora acordada, atès que el conductor només s’esperarà 5 minuts al punt de recollida. La reiteració d’impuntualitats podrà comportar la suspensió temporal o definitiva del dret a gaudir del servei. L’altre fet diferencial és que els trajectes podran ser compartits. Per tal d’optimitzar l’eficiència del servei, alguns trajectes transportaran més d’un usuari a la vegada. Serà en els casos en que els orígens, destinacions i hora de desplaçament siguin similars. Per tant, el trajecte, si es dóna el cas, podrà variar lleugerament en funció de la demanda de les persones usuàries.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha valorat que l’equip de govern “està molt content de poder posar en marxa aquest servei perquè es tracta d’una demanda històrica de les urbanitzacions”, que fins ara tenien grans problemes “per poder accedir als serveis més bàsics”.

Garrido també ha destacat la “bona predisposició del col·lectiu de taxistes de Sant Pere de Ribes, que després d’aclarir dubtes s’ha mostrat favorable a iniciar aquest servei”.

Els esforços de l’Ajuntament en matèria de mobilitat no acaben aquí. El govern municipal ha mantingut reunions amb Transports Metropolitans de Barcelona i l’empresa concessionària de les línies de transport interurbà per manifestar les queixes del veïnat referents a la saturació de les línies, sobretot les que connecten Sant Pere de Ribes amb Barcelona. Des d’ençà s’han anat implementant millores, “però no ens aturem aquí”, ha manifestat l’alcaldessa. L’objectiu ara passa per millorar el retorn des de Barcelona al municipi, que en franges de tarda és insuficient. “Insistirem en què hi hagi el compromís de la Generalitat per millorar aquest transport”, ha reblat Garrido. La connexió entre municipis de la comarca també és un dels punts a negociar amb la Generalitat per reduir el temps de connexió entre nuclis urbans i ampliar-ne la cobertura.

FER UN COMENTARI