Primer Consell Municipal de Cooperació del mandat a Sant Pere de Ribes

Es va anunciar la convocatòria en breu de les subvencions a entitats del sector i es van repassar altres temes d’interès

0
180
Imatge del Consell Municipal de Cooperació. Foto: Aj. SPDR

Dijous passat es va celebrar el primer Consell Municipal de Cooperació d’aquesta legislatura. La regidora de de Cooperació, Solidaritat i Pau i Agermanament de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Sandra Shimazu, va donar la benvinguda a les persones assistents i va fer la presentació de les representants municipals en aquest òrgan, del qual en formen part, a més de les entitats de l’àmbit, Noelia López (PSC), Rita Garcia (Construïm), Josefa Chicarosa (ERC), Graciela Haydée (Fem Poble) i Antonio José Gonzalez (Cs).

A la trobada es va explicar la subvenció rebuda per part la Diputació de Barcelona per a l’avaluació del projecte de cooperació al desenvolupament La Justa Trama, de l’entitat Garraf Coopera, que ha estat cofinançat per l’Ajuntament en els darrers anys. L’expert que analitzarà l’impacte i sostenibilitat del projecte al Brasil va presentar la seva proposta a tots els membres del Consell, posant en comú els objectius i metodologia que es duran a terme i convidant a les entitats a ser-ne partícips segons els seus interessos i disponibilitat. Es farà seguiment del viatge i de l’estudi a les xarxes socials (#JustaTrama).

També es va presentar un resum del curs passat i la proposta d’enguany del projecte d’Aprenentatge Servei que lidera l’Ajuntament amb els instituts i amb la col•laboració de les entitats de cooperació.

L’Ajuntament ha informat que en breu obrirà novament el període de presentació de sol•licituds per a subvencions adreçades a entitats de cooperació i que està treballant la possibilitat de facilitar a les entitats assessorament i suport per a la seva tramitació.

Així mateix, es preveu iniciar a partir de la pròxima convocatòria del Consell la recollida d’aportacions dels seus membres en relació a l’esborrany de Reglament del Consell Municipal de Cooperació.

FER UN COMENTARI