S’engega un projecte per fomentar l’ús de les biblioteques en els menors tutelats

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha iniciat un projecte pilot conjuntament amb els Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona per consolidar la relació entre les biblioteques i els centres de menors tutelats gestionats per la Generalitat de Catalunya. Les primeres activitats s’han engegat aquesta setmana.

La biblioteca pública, com a equipament clarament inclusiu i obert a tota la ciutadania, té, entre els seus objectius, esdevenir un espai que complementi tot tipus de processos socialitzadors.

En el cas concret d’aquest projecte, la voluntat és consolidar el valor social de la biblioteca reforçant els vincles amb els centres per tal de fomentar-ne l’ús per part dels menors tutelats, ja sigui amb l’acompanyament dels responsables dels centres o bé de forma autònoma. També ha de permetre donar a conèixer totes les possibilitats i oportunitats que la biblioteca els pot oferir per al seu desenvolupament personal.

Les biblioteques públiques que inicialment participen en el projecte són la biblioteca Fages de Climent de Figueres, la biblioteca Comarcal de Blanes i la biblioteca de Palafrugell.

El projecte té, com a element clau, la cooperació dels diversos agents implicats: el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, els Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya a Girona, biblioteques municipals i serveis socials dels ajuntaments. La implicació de la figura del dinamitzador cívic esdevé clau com a nexe entre els responsables dels centres tutelats i els directors de les biblioteques, de manera que es puguin establir canals de comunicació contínua i fluida.

El projecte s’inicia amb el taller “Relats de vida”, que pretén potenciar la creativitat artística i la reflexió crítica a través de la cultura hip hop, i es complementa amb una oferta inclusiva d’activitats formatives que des de fa anys s’ofereixen a les biblioteques:

  • Formació TIC: cursos per millorar l’alfabetització informacional i la formació en programari informàtic.
  • Bibliomakers: activitats formatives en què es fa ús de la tecnologia com a eina.

Complementàriament, el projecte es reforça amb activitats proposades per cada biblioteca.

Durant el 2021, el projecte s’ampliarà amb activitats de foment de l’hàbit i la competència lectora.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Ordino organitza una Fira del Vermut d’alçada a la Cortinada

El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…

3 hores fa

Catalunya viu una diada de Sant Jordi amb previsió de vendre 7 milions de roses

Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…

3 hores fa

Una baralla deixa un ferit greu per apunyalament a Sabadell

Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…

4 hores fa

Sant Jordi 2025 a Solsona: Una trentena de parades als carrers

La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…

4 hores fa

Lleida tanca els accessos a la canalització del riu pel marge dret després d’una fuita d’aigua al pantà de Rialb

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…

4 hores fa

Sant Jordi 2025 a Viladecans: Autors i autores locals, els protagonistes

Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.