Patró major, alcalde de Palamós i tècniques de l'Ajuntament, presentant el nou etiquetatge de peix local (Foto: Ajuntament de Palamós)
Ha començat a Palamós la campanya “Ser pescador al segle XXI”. Aquesta campanya va dirigida tant a joves que es vulguin dedicar a la professió com a professionals en actiu, i aposta per la incorporació de la dona en el món de la pesca. Amb aquesta finalitat s’han preparat recursos i materials per als nois i noies de secundària, per a que coneguin a fons el sector pesquer, l’ofici i les persones que s’hi dediquen.
Aquest projecte que té una clara aposta de futur, amb l’objectiu de fer més visible l’ofici de pescador/a entre la societat, per tal de poder despertar vocacions i facilitar el relleu generacional en aquest sector. Els materials elaborats dins el projecte posen l’accent en la participació femenina en l’ofici, amb la utilització de llenguatge inclusiu i exemples de dones que exerceixen de pescadores en aquests moments.
Entre les propostes, cal destacar el disseny d’una maleta pedagògica digital titulada “En què consisteix ser pescador/a?”, que inclou unitats didàctiques, exercicis d’aprenentatge i blocs informatius en què participen acadèmics, científics, gestors, empresaris i professionals. Aquest és un recurs en línia obert al portal web del Museu de la Pesca.
En els propers mesos se sumaran altres accions, com xerrades informatives, portes obertes a les confraries, o creació de taules de treball per coordinar la captació de nous professionals pel sector, fomentant les formacions pels nous aprenents i reciclatge pels que ja estan en actiu.
Aquest projecte està inclòs en el marc de el pla estratègic Palamós Peix, impulsat a partir de 2018 per l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors palamosina, amb la participació d’altres sectors tant econòmics, com educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.
Entre les accions realitzades darrerament en el marc d’aquest pla es destaca la presentació del nou etiquetatge que s’aplica a la llotja palamosina, per identificar les espècies pesqueres locals i la seva qualitat al llarg de la cadena de distribució.
L’etiquetatge es realitza mitjançant una cinta fixada a la cua del peix 100% reciclable, en la que un codi QR informa sobre el tipus d’espècie, el dia que ha estat pescat i l’embarcació que l’ha capturat, així com una recepta per cuinar-lo.
Aquesta és una de les mesures que entra en el Pla de traçabilitat pesquera i d’informació als consumidors sobre els productes pesquers i aqüícoles, aprovat per la Generalitat, i s’ha pogut aplicar gràcies a marcs d’acció com els de Palamós Peix.
El comú d'Encamp té la intenció de començar a fer reunions després de Setmana Santa amb els joves i la…
El Vaticà ha confirmat que el papa Francesc ha mort per un ictus cerebral i un “col·lapse cardiovascular irreversible”. L'acta…
Una baralla per la targeta de l'autobús ha deixat dos germans apunyalats i un tercer, autor de les ferides, detingut…
La mort del papa Francesc ha dut la Generalitat de Catalunya a decretar tres jornades de dol oficial els dies…
Un nen de 7 anys ha mort presumptament enverinat amb un ou de xocolata de Pasqua per l'exparella del seu…
Encamp ha celebrat la Diada de Sant Romà de les Bons amb un reguitzell de diferents activitats al llarg d'aquest…
Esta web utiliza cookies.