La Xarxa de Centres Restauratius de L’Hospitalet es reunirà demà per posar en comú les iniciatives que duen a terme en els seus centres a través del projecte municipal que té com a objectiu enfortir la convivència als centres educatius de la ciutat a partir de les pràctiques restauratives.
La 3a Trobada de la Xarxa de Centres Restauratius es farà dimarts, 18 d’abril, a partir de les 17 hores, al Centre Cultural Tecla Sala. Està prevista l’assistència de Jean Schmitz, autor del llibre Prácticas restaurativas para la prevención y gestión de conflictos en el ámbito educativo i formador en pràctiques restauratives.
El projecte —impulsat per les àrees municipals d’Educació, Innovació i Cultura, i Convivència i Seguretat, amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics— el desenvolupa l’Associació Tésera Mediació. Es va posar en marxa l’octubre de 2020, amb la realització de tallers amb les comunitats educatives de cada centre, i el gener de 2021 es va crear la Xarxa, integrada actualment per 24 centres educatius de la ciutat (13 escoles, 2 instituts escola i 9 instituts).
Els objectius de la jornada són afavorir el coneixement entre totes les comunitats educatives que participen en el projecte, intercanviar les pràctiques que han fet fins ara, ampliar coneixements sobre la mirada restaurativa i el seu impacte; compartir les necessitats, i recollir les properes accions del treball de la xarxa i de les accions en xarxa.
Les pràctiques restauratives ofereixen eines que permeten prevenir, detectar, gestionar i resoldre situacions de conflicte o problemes, amb l’objectiu de crear espais de diàleg que aprofundeixin en la relació i en la creació de comunitats connectades. En aquesta línia, ofereix formació a les persones membres de la comunitat educativa (personal directiu i docent, alumnat i famílies) en pràctiques restauratives com a eina per enfortir la convivència.
D’aquesta manera, s’aconsegueix millorar la convivència i reforçar els vincles entre les persones afectades per aquestes situacions, posant l’accent en la comunitat, en la reconstrucció de relacions, en la responsabilitat i en la confiança per a la prevenció i resolució de conflictes.
El projecte inclou la Xarxa de Coneixement i Intercanvi de Bones Pràctiques Restauratives, formada pels centres educatius, tècnics municipals i equip del Centre de Mediació, per la creació de projectes conjunts.
El projecte estableix també desenvolupar una proposta global de ciutat dirigida a la comunitat educativa de la ciutat, amb la col·laboració d’altres serveis i institucions del territori: Pla educatiu d’entorn, Programa d’acompanyament educatiu a les famílies, Centre de Recursos Pedagògics i Servei de Mediació Comunitària de la ciutat.
Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…
Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…
La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…
Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…
La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…
L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…
Esta web utiliza cookies.