Terrassa

Les sirenes de risc químic sonaran demà a Terrassa

A les 10 h del matí del dimecres 29 de maig es farà una prova de sirenes de risc químic dins el programa d’implantació #PLASEQCAT

La ciutat egarenca es troba entre els municipis afectats per la prova de sirenes de risc químic que es farà demà dimecres dia 29 de maig a les 10 h. Aquesta prova forma part del programa d’implantació del pla de risc químic de Catalunya (PLASEQCAT) i es realitzarà a la zona d’influència dels Laboratoris Miret (Lamirsa).

Per tant, la prova és un simulacre per tal de comprovar el correcte funcionament de les alarmes i sistemes d’alerta; una prova que també serveix per a conscienciar i preparar a la ciutadania de cara a un possible cas d’emergència química. Així doncs, el que demà sentiran alguns ciutadans i ciutadans són sirenes de risc químic, que serveixen per a avisar a la ciutadania en cas d’una emergència química i accident químic greu que pot afectar la població.

A Terrassa, els ciutadans afectats seran els que visquin al barri de Can Parellada així com als polígons industrials de la zona sud de la ciutat. A la resta del Vallès Occidental hi sonaran també a localitats com Castellbisbal, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda.

 

Cal saber que prèviament al so de les sirenes (que a Terrassa en sonaran tres), els ciutadans que es trobin dins la corresponent zona d’influència rebran un avís massiu als seus telèfons mòbils.

Així mateix, tot i que per a aquesta prova no s’ha previst practicar el confinament, des del mateix Departament d’Interior recomanen participar-hi per tal d’habituar-se a practicar el confinament davant casos de risc químic.

I és que cal saber que l’important teixit industrial que aplega Catalunya, tot i ser un gran motor econòmic, comporta un cert risc, ja que algunes d’aquestes indústries són del sector químic. És cert que són cada vegada més segures, però malgrat això el risc zero no existeix, motiu el qual proves com les que es faran demà són imprescindibles per tal d’alertar a la població al més ràpid possible. En aquest sentit, és primordial conèixer els consells d’autoprotecció en cas de risc químic. Aquí les pots consultar detalladament.

Júlia Ponsa

Graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en periodisme cultural i de societat. Encarregada de la cobertura de l’actualitat del Vallès Occidental.

Missatges recents

Es prorroguen els treballs de la comissió d’estudi d’ordenació del territori i urbanisme

Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…

7 hores fa

La Diputació de Tarragona impulsa la renaturalització de l’Albereda de Santes Creus

Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…

7 hores fa

La Generalitat preveu ampliar el nombre de places a La Vinyota, a Mollet del Vallès

La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…

7 hores fa

Barcelona obre les votacions dels projectes dels pressupostos participatius

Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…

8 hores fa

La 38a Setmana Medieval de Montblanc tanca amb rècords de participació

La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…

8 hores fa

Torredembarra i la Fundació Onada renoven el conveni per la inserció laboral de col·lectius vulnerables

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.