Terrassa

De Terrassa a l’espai: Un coet terrassenc competirà per ser el millor del món

Nou estudiants de la UPC de Terrassa que formen part de l’equip Cosmic Research participaran a la Spaceport Amèrica Cup, la competició de coets universitaris més prestigiosa del món

Que l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIATT) és una de les millors de l’Estat Espanyol és un fet. Però ara, podria estar també entre les millors d’arreu del món. I és que el grup d’estudiants Cosmic Research de l’ESEIAAT apunta cada vegada més alt i de moment, ja han fet història, assolint quelcom que cap altre grup universitari d’Espanya havia aconseguit: participar en la major competició universitària de coets.

Així doncs, aquests nou estudiants de l’equip Cosmic Research, amb el seu magnífic coet LUCID aniran a Nou Mèxic per tal de competir a la Spaceport America Cup. La competició enfrontarà a un total de 150 equips i 1700 estudiants d’arreu del món que lluitaran per un mateix objectiu: demostrar que el seu coet és el millor.

La nau que han dissenyat volarà a una velocitat màxima de 2.000 km/h, el que equivaldria a el doble de ràpid que un avió comercial. I tot això ho han aconseguit amb un pressupost notablement inferior a la gran majoria d’universitats contra les que competeixen.

Alba Badia és la líder i portaveu del grup Cosmic Research i és qui farà volar el seu coet LUCID. Badia, qui és l’única dona a l’equip i destaca en un món encara molt masculinitzat va afirmar en la roda de premsa a l’edifici modernista de la UPC que el nom del seu coet té una clara intenció al darrere. De fet, el nom de Lucid correspon al cognom d’una prestigiosa dona astronauta, Shannon Lucid, qui ha volat a l’espai cinc vegades i ha estat l’única dona nord-americana que ha servit a bord de l’estació espacial Mir.

Tot i que el grup Cosmic Research és ja tota una icona dins el sector, la veritat és que la seva trajectòria ja apuntava maneres. En aquest sentit, han llançat, ni més ni menys, que 40 coets, convertint-se així en el grup universitari més actiu de tota Espanya.

No obstant això, els joves enginyers catalans no n’han tingut prou i no es cansen de treballar, experimentar i somiar. Ara, però, el seu somni s’ha fet realitat, fruit del seu treball constant i incansable, i des de la primera base de llançament de coets comercials del món, ubicada a Nou Mèxic, marcaran un abans i un després.

Júlia Ponsa

Graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en periodisme cultural i de societat. Encarregada de la cobertura de l’actualitat del Vallès Occidental.

Missatges recents

L’Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria per als ajuts a famílies vulnerables amb infants

L'Ajuntament de Barcelona ha obert aquest dimarts la convocatòria per sol·licitar la prestació econòmica d'urgència adreçada a les famílies amb…

3 minuts fa

El festival Siscòmedy omplirà d’humor Sant Pere de Ribes

El Festival Siscòmedy torna a Sant Pere de Ribes amb la seva tercera edició el dissabte 17 de maig. L’alcaldessa,…

15 minuts fa

La URV ho confirma: La transició energètica divideix els votants de dretes i d’esquerres

Una recerca duta a terme en el marc del projecte “Social Perception and ECological TRansition Under a Multidimensional socio-economic analysis…

21 minuts fa

La novena edició de l’Hort Poètic de Bellvís homenatjarà la figura d’Àlex Susanna

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’organitzador de la trobada, Jaume Suau, han participat aquest dimarts…

31 minuts fa

Tasques de neteja i manteniment intensiu a Sucs

El programa de neteja i manteniment intensiu Barri a Barri de l'Ajuntament de Lleida està actuant aquesta setmana, entre dilluns i dimecres,…

36 minuts fa

Reus estudiarà l’estat de la depuradora per garantir-ne el bon funcionament

Aigües de Reus ha adjudicat un estudi per a la inspecció de totes les estructures i edificis que conformen l’Estació…

39 minuts fa

Esta web utiliza cookies.