Terrassa

De Terrassa a l’espai: Un coet terrassenc competirà per ser el millor del món

Nou estudiants de la UPC de Terrassa que formen part de l’equip Cosmic Research participaran a la Spaceport Amèrica Cup, la competició de coets universitaris més prestigiosa del món

Que l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIATT) és una de les millors de l’Estat Espanyol és un fet. Però ara, podria estar també entre les millors d’arreu del món. I és que el grup d’estudiants Cosmic Research de l’ESEIAAT apunta cada vegada més alt i de moment, ja han fet història, assolint quelcom que cap altre grup universitari d’Espanya havia aconseguit: participar en la major competició universitària de coets.

Així doncs, aquests nou estudiants de l’equip Cosmic Research, amb el seu magnífic coet LUCID aniran a Nou Mèxic per tal de competir a la Spaceport America Cup. La competició enfrontarà a un total de 150 equips i 1700 estudiants d’arreu del món que lluitaran per un mateix objectiu: demostrar que el seu coet és el millor.

La nau que han dissenyat volarà a una velocitat màxima de 2.000 km/h, el que equivaldria a el doble de ràpid que un avió comercial. I tot això ho han aconseguit amb un pressupost notablement inferior a la gran majoria d’universitats contra les que competeixen.

Alba Badia és la líder i portaveu del grup Cosmic Research i és qui farà volar el seu coet LUCID. Badia, qui és l’única dona a l’equip i destaca en un món encara molt masculinitzat va afirmar en la roda de premsa a l’edifici modernista de la UPC que el nom del seu coet té una clara intenció al darrere. De fet, el nom de Lucid correspon al cognom d’una prestigiosa dona astronauta, Shannon Lucid, qui ha volat a l’espai cinc vegades i ha estat l’única dona nord-americana que ha servit a bord de l’estació espacial Mir.

Tot i que el grup Cosmic Research és ja tota una icona dins el sector, la veritat és que la seva trajectòria ja apuntava maneres. En aquest sentit, han llançat, ni més ni menys, que 40 coets, convertint-se així en el grup universitari més actiu de tota Espanya.

No obstant això, els joves enginyers catalans no n’han tingut prou i no es cansen de treballar, experimentar i somiar. Ara, però, el seu somni s’ha fet realitat, fruit del seu treball constant i incansable, i des de la primera base de llançament de coets comercials del món, ubicada a Nou Mèxic, marcaran un abans i un després.

Júlia Ponsa

Graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en periodisme cultural i de societat. Encarregada de la cobertura de l’actualitat del Vallès Occidental.

Missatges recents

Mor el conductor d’una moto en caure a una plaça

Un home de 61 anys ha perdut la vida després de patir una caiguda de…

3 hores fa

El Museu de Tàrrega Urgell exposa la nova sèrie de pintures abstractes

L’artista holandès Karel Stoop presenta aquests dies al Museu Tàrrega Urgell el seu nou recull…

3 hores fa

Un home quadruplica la taxa d’alcohol i es queda adormit al volant

Un home, de 46 anys, es va quedar adormit aquest diumenge al volant del seu…

4 hores fa

La zona de relax dels Serradells d’Andorra reobrirà el 25 de juny

El Centre Esportiu dels Serradells recupera la zona de relax després de gairebé sis anys…

4 hores fa

Les línies de Rodalies afectades pel robatori de coure recuperaran la normalitat aquest dilluns

Les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies de Catalunya recuperaran la normalitat aquest…

4 hores fa

Ferit crític un motorista en xocar contra un cotxe

Un motorista, un home d'aproximadament 36 anys, ha resultat ferit crític aquest diumenge, després d'haver…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.