L’Ajuntament i la Societat Cooperativa Som Mobilitat han activat un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit. La iniciativa, impulsada per la Societat Cooperativa Som Mobilitat i acordada amb Promusa, té per objectiu oferir una opció de mobilitat més sostenible a Sant Cugat. La societat municipal Promusa ha arrendat una plaça d’estacionament i un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l’aparcament del Monestir, des d’on els socis de Som Mobilitat podran agafar i deixar el cotxe.
L’Ajuntament prioritza la col·laboració per facilitar aquest tipus d’iniciatives associatives, amb l’objectiu de transformar el model de mobilitat existent, dirigint-lo cap a un de més sostenible i cooperatiu. Serveis com els de Som Mobilitat permeten racionalitzar l’ocupació de l’espai públic i els desplaçaments amb zero emissions, a més impulsen sistemes de mobilitat disponibles per a la ciutadania des d’entitats sense ànim de lucre.
La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, ha manifestat que el servei de Som Mobilitat “encaixa perfectament i està alineat amb les nostres polítiques de lluita contra el canvi climàtic”. Pel que fa a l’ampliació dels cotxes disponibles de Som Mobilitat a Sant Cugat ia la implantació a la ciutat d’iniciatives similars, Gordó ha dit que “estem oberts a totes les iniciatives de mobilitat compartida que es vulguin instal·lar a Sant Cugat perquè és urgent canviar el model de mobilitat actual per un model sostenible que fomenti els desplaçaments a peu o en bicicleta, i quan sigui necessari el cotxe es puguin fer amb serveis de vehicles elèctrics compartits”.
Aquest servei de mobilitat elèctrica compartida està disponible per a totes les persones i organitzacions sòcies de la cooperativa. La tramitació per ser-ne soci es pot fer a través del web www.sommobilitat.coop, fent una aportació única de 10 €. El servei funciona a través d’una app mòbil, amb la que poden llogar el cotxe situat l’aparcament del Monestir i els més de 70 que ja estan en servei arreu de Catalunya.
Som Mobilitat és una cooperativa de consumidors i usuaris, fundada el 2016, amb presència a ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, on molts dels usuaris no disposen de vehicle privat, i també en petits municipis d’àrees menys poblades on, l’ús del vehicle, serveix per treure el segon o el tercer vehicle de la llar. Compta amb 3.627 persones i organitzacions sòcies, 3.740 usuaris del servei de carsharing, i 85 vehicles en 30 municipis. La tasca de Som Mobilitat ha permès estalviar 472 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera.
El Nàstic de Tarragona s'ha endut un cop molt fort en la derrota de l'equip contra l'Andorra per 1 a…
La pluja no ha espantat la solidaritat. I és que, malgrat les precipitacions d'aquest diumenge, l'onzena edició de la marxa…
L'estació d'autobusos de Tarragona va ser fa uns dies escenari d'una situació d'allò més surrealista que va agafar una parella…
Reus acull aquest dilluns 5 de maig l’acte de lliurament de les distincions a les noves 22 noves Ciutats de…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha advertit de la possibilitat de “crescudes sobtades importants de caràcter local” en barrancs…
L'arribada massiva de turistes en temporada alta pot arribar a col·lapsar alguns municipis que no tenen les infraestructures necessàries per…
Esta web utiliza cookies.