Prop del 60% de la població de Castelldefels ja té la pauta de vacunació completa

El 59,3% de la població de Castelldefels, 39.682 persones, ja té la pauta de vacunació completa contra la COVID-19. Aquestes dades del Departament de Salut de la Generalitat corresponen al 18 d’agost i pugen encara més si ens fixem en el tram de població major de 16 anys. En aquest cas, un 70,4% de persones han rebut ja les dues dosis de la vacuna (o una, depenent del fabricant) per poder lluitar contra la pandèmia.

Els grups amb un major percentatge de població vacunada amb pauta completa són els de persones institucionalitzades (98,4%), personal d’atenció primària (93,5%), persones de 80 anys o més (91,3%) o el personal de residències (90,6%). Les persones d’entre 45 i 79 anys estan vacunades entre un 76,3% (el grup de 45 a 49 anys) i el 90,8% (de 70 a 79 anys).

A l’altre extrem, és a dir els grups amb menor percentatge de població amb la pauta de vacunació completa, trobem les persones de 12 a 15 anys (només un 3,4%, tot i que porten molt menys temps podent-se vacunar), les de 16 a 19 anys (32,5%), de 20 a 29 anys (33,2%) o els de 30 a 34 anys (37,9%).

Les dades de Salut també indiquen que la setmana passada (entre el 9 i el 15 d’agost) es van diagnosticar 76 nous casos positius per coronavirus a la ciutat i el risc de rebrot se situava per sobre de 200 (239 concretament). En aquests dies, 12 ciutadans de Castelldefels es trobaven ingressats i es van produir 3 defuncions relacionades amb la COVID. És evident que la pandèmia no ens ha abandonat i cal continuar lluitant contra ella respectant totes les normes de seguretat sanitària.

La importància de la vacuna

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic; els darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. La pandèmia està generant costos humans i econòmics globals i és per això que el desenvolupament de les vacunes ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Barcelona obre les votacions dels projectes dels pressupostos participatius

Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…

11 minuts fa

La 38a Setmana Medieval de Montblanc tanca amb rècords de participació

La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…

18 minuts fa

Torredembarra i la Fundació Onada renoven el conveni per la inserció laboral de col·lectius vulnerables

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…

35 minuts fa

Mor una actriu de Netflix d’11 anys després de patir 13 infarts de cor

El món de la televisió plora la mort de l’actriu i influencer d’11 anys, Millena Brandão, després que hagués patit…

45 minuts fa

Mataró es manifesta per reclamar la fi dels aldarulls i les ocupacions

Més d'un centenar de veïns de Mataró s'han manifestat aquest dimarts al vespre al barri de Cerdanyola per reclamar la…

55 minuts fa

L’Ajuntament de Cambrils inicia el procés per elaborar un Pla Local d’Habitatge

L'Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa un procés de participació ciutadana per a l'elaboració de la diagnosi del Pla…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.