Una de les usuàries del centre de disminuïts físics de Manresa tasta un plat cuinat a partir de la tecnologia 3D
Ara, un projecte liderat per Althaia i l’escola de cuina Joviat de Manresa, amb la col•laboració del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI), busca fer recuperar “el plaer de menjar” a les persones que pateixen aquest símptoma a través de la tecnologia 3D. Es tracta d’una impressora que té l’estètica exterior d’un forn o un microones i que, a través d’unes càpsules, es capaç de crear plats amb tot el sabor i amb la textura necessària per tal que les persones amb disfàgia no tinguin cap dificultat a l’hora d’empassar.
Un projecte exportable a d’altres patologies
La iniciativa, segons explica el doctor Bartomeu Ayala, pot ser exportable a d’altres patologies com, per exemple, malalts oncològics. I és especialment important per a nens que pateixen càncer, ja que per culpa de tractaments com la quimioteràpia, perden la gana. També per a persones que han patit coronavirus i que encara no han recuperat el gust.
El futur, segons explica una de les estudiants del projecte, Marina Vilaseca, passa ara per aconseguir que cuines domèstiques i restaurants incloguin aquesta tecnologia i fer que les persones que pateixin disfàgia no continuïn perdent “el plaer de menjar”.
El cos d'un home, del qual no han transcendit més dades, ha estat trobat aquest dimecres als voltants d'una finca…
Centenars de mataronins s'han tornat a llençar als carrers la nit d'aquest 23 d'abril per posar la cirereta a la…
El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà aquest dijous, 24 d’abril, la presentació de l’Anuari TarragonaPort 2025. La publicació,…
La Sala Ibèria va acollir aquest dimarts l'acte de lliurament de guardons de la 3a Mostra Literària de Sant Jordi,…
La Guàrdia Civil va detenir, ahir dimecres al vespre, a un home de 34 anys i nacionalitat holandesa per acabar…
’Funambulista d’emocions’ és l’obra guanyadora del IX Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta 2024. Sota el pseudònim "J.Vaire", Jesús Serrano…
Esta web utiliza cookies.