Des d’aquest mes d’abril a l’Hospital Sant Jaume de Calella s’ha engegat una nova iniciativa per a les dones que tenen o han patit un càncer de pit. Des de la Unitat de Patologia Mamària s’ha posat en marxa un espai d’assessorament sexològic per a les pacients amb aquesta malaltia, tant de l’Alt Maresme com de la Selva Marítima. L’objectiu és abordar de forma personalitzada i molt dirigida les disfuncions sexuals que poden patir les dones a conseqüència del procés oncològic i oferir-los consells concrets per millorar la seva activitat sexual. Una iniciativa complementària, que en cap cas substitueix el tractament mèdic que puguin requerir.
Segons diversos estudis, gairebé la majoria de les dones que passen per un procés de càncer de mama presenten disfuncions en l’àmbit sexual. Els problemes més comuns són la disminució del desig sexual o la dificultat o la impossibilitat de mantenir una relació coital satisfactòria, sigui per dolor o bé per una contracció involuntària de la musculatura vaginal. Precisament alguns dels factors que influeixen en aquestes disfuncions són els relacionats amb els tractaments oncològics, així com el deteriorament físic i mental, problemes d’imatge corporal, els trastorns de l’estat d’ànim com l’ansietat o la depressió o la falta de plaer a causa de la malaltia.
La iniciativa de crear un espai per atendre les inquietuds que les dones amb càncer de pit poden tenir sobre la seva sexualitat sorgeix arran de la impossibilitat de tractar aquests aspectes durant les consultes ordinàries que tenen programades amb els especialistes, generalment per la limitació de temps. Per això, les pacients que ho vulguin ja poden recórrer a aquesta consulta que té una durada d’uns 25 minuts, s’hi acudeix amb cita prèvia i la dirigeix la Dra. Maria Álvarez, del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Calella, màster en salut sexual i forma part de la Unitat de Patologia Mamària.
La Dra. Álvarez explica que “les dones comencen a preguntar per les dificultats sexuals amb les quals es troben i tenen inquietud per resoldre-les després d’un any d’haver iniciat el tractament oncològic, i és que a l’inici, quan reben un diagnòstic de càncer de pit, l’impacte emocional és tan gran que la sexualitat passa a un segon pla i deixa de ser una prioritat”. Aquest espai està molt enfocat a atendre les pacients que ho requereixin, però no es descarta que les dones puguin venir acompanyades de les seves parelles, si així ho desitgen.
Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…
Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…
La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…
Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…
La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…
L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…
Esta web utiliza cookies.