A més, totes les obres que s’exposen exceptuant una són d’artistes modernistes catalans. “Gairebé sempre van acompanyats de la senyera”, ha analitzat Pinós sobre els Sant Jordis fets a Catalunya. Així, la majoria d’obres incorporen o bé l’escut de les quatre barres o bé la creu de Sant Jordi. En aquest sentit, el director ha assegurat que “és fàcil identificar” quan es tracta d’una obra del modernisme català. Pel que fa a l’obra que no està feta a Catalunya, es tracta d’un plat d’origen alemany.
D’entre les obres, Pinós ha destacat una figura d’argila modelada que representa a Sant Jordi matant el drac. Aquesta està feta per l’escultor Frederic Galcerà Alabart, autor també del Sant Jordi que hi ha a la font del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya.
Pinós ha avançat que la gran majoria d’obres provenen de col·leccions privades, però n’hi ha tres que són del Museu del Modernisme Català (MMCAT) i que, per tant, són les úniques que no estan a la venda.
L’ExpoBages ha donat a conèixer aquest matí el programa d’activitats de la fira multisectorial de referència a la comarca, que…
El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà avui els preus públics de les llars d'infants municipals que començaran el servei…
Aquest dilluns 5 de maig, l’Ajuntament de Constantí ha celebrat un acte d’homenatge i record a les víctimes de Mauthausen…
La Canonja està immersa en la recta final per l'anhelada inauguració de l'Espai Mammuthus. Tot i la importància d'aquest, l'aposta…
Unes de les accions que l'Ajuntament del Morell té sobre la taula, és finalitzar la gestió de la concessió de…
La policia va detenir, la matinada de dissabte a l’exterior d’un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella, un jove de…
Esta web utiliza cookies.