L’Institut d’FP Sanitària Vall d’Hebron entrarà en funcionament el curs vinent amb 32 grups. Es tracta d’un dels instituts especialitzats i integrals que formen part de la nova concepció de l’FP impulsada pel Govern i l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquesta incorporació, Barcelona sumarà a l’inici del curs vinent d’aquests centres. En aquest cas, s’oferiran ensenyaments que ja es cursaven i d’altres provinents d’altres instituts per esdevenir centre de referència en la formació integrada de professionals sanitaris. El curs vinent oferirà diversos cicles formatius i més endavant s’ampliarà amb certificats de professionalitat i cursos d’especialització. El centre disposarà de 60 docents i atendrà la demanda d’uns 800 alumnes.
El centre neix en partenariat amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron però teixirà aliances també amb altres hospitals de tercer nivell. L’institut treballarà estretament amb altres centres de referència per possibilitar que l’alumnat entri en contacte amb la investigació i les tècniques més innovadores. També es promourà la internacionalització dels estudis a través del programa Erasmus i altres iniciatives de foment de la mobilitat d’estudiants.
L’Institut d’FP Sanitària Vall d’Hebron oferirà ensenyaments vinculats a l’àmbit sanitari que provenen de l’Institut Vall d’Hebron, l’Institut La Guineueta, l’Institut Flos i Calcat i el Moisès Broggi.
En concret, s’oferirà un grup de nova implantació d’un programa de formació inicial d’Auxiliar en Centres Sanitaris. Pel que fa a l’FP de grau mitjà, hi haurà quatre ensenyaments: Cures Auxiliars d’Infermeria -els grups propis i els que fins ara anaven al Moisès Broggi; Farmàcia i Parafarmàcia -provinent de La Guineueta-, Emergències Sanitàries -que ve del Broggi- i Gestió administrativa en l’àmbit sanitari -que ja es feia al centre-.
També hi haurà quatre titulacions de cicles formatius de grau superior: Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear -que prové del Broggi-, Anatomia Patològica i Citodiagnòstic -provinent de La Guineueta-, Laboratori Clínic i Biomèdic -també de la Guineueta- i Documentació i Administració Sanitàries -del Flos i Calcat.
La pèrdua d’aquests estudis en els centres afectats va generar les crítiques de sindicats i docents. El Consorci d’Educació de Barcelona ha defensat que la nova concepció de centres integrals trenca amb la realitat preexistent d’instituts atomitzats que generaven una oferta disgregada. Ara, assegura, es proposen grans centres especialitzats, imbricats en l’ecosistema laboral i empresarial del seu sector i amb la integració de tot l’itinerari formatiu postobligatori. Per al Consorci, això permet tirar endavant una oferta robusta, que l’alumnat pugui visualitzar la realitat del sector laboral en el qual es forma i que es produeixin sinergies amb el món empresarial, afavorint que alumnes i docents puguin fer-hi estades formatives.
A més, el Consorci ha afirmat que les dades sobre la formació professional indiquen que només un 14% dels joves que fan un grau mitjà i un 9,7% dels que cursen un superior estudien al mateix districte on resideixen.
Sant Julià de Lòria ha donat la benvinguda aquest dimecres a la 16a edició de la Ruta de la tapa,…
Aquest divendres 9 de maig Tarragona serà la seu del VIII Fòrum de Viles Florides, una trobada de referència per…
L’Ajuntament de Calafell organitza la segona edició de la Festa dels Contes, que, sota el nom “Vet aquí un gat”,…
El passat 5 de maig al vespre, es va celebrar la reunió constitutiva de la Comissió Municipal de Festes de…
El programa L’Estenedor del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils per la temporada d’estiu ofereix 29 activitats per a…
La carretera C-55, coneguda també com a Eix del Cardener, canviarà per sempre en els pròxims anys després d'una inversió…
Esta web utiliza cookies.