Presó per la presumpta homicida d’una dona prop d’una discoteca de Cornellà al juny

La suposada autora, una altra dona i dos homes més s'han amagat en diversos domicilis i un altre país des d'aleshores

Imatge recurs d'una detenció. Foto CEDIDA

El jutjat de guàrdia de Cornellà de Llobregat ha decretat presó provisional sense fiança per les dues dones detingudes en relació a la mort d’una altra dona el 28 de juny passat prop d’una discoteca de la localitat. El jutge les acusa d’homicidi o assassinat.

Els altres dos homes detinguts, parelles de les dues dones, han quedat en llibertat amb càrrecs, amb l’obligació de compareixença quinzenal al jutjat. Un està processat per lesions i encobriment, i l’altre només per lesions. Les dones només han respost a la seva defensa, mentre que els homes no han declarat. El jutge ha aixecat parcialment el secret de sumari.

Els Mossos van rebre un avís passades les sis del matí del 28 de juny passat perquè hi havia una dona greument ferida amb signes de criminalitat. La dona va ser traslladada a un centre hospitalari on va morir poc després a causa de les greus ferides sofertes.

Al llarg de la investigació, les persones presumptament implicades haurien estat amagades per membres de la seva extensa família, d’ètnia gitana, canviant-los repetidament de domicili per dificultar la seva localització, fins al punt de traslladar-se temporalment fora de Catalunya i a un altre país per eludir l’acció de la justícia.

Les accions policials emparades en resolucions judicials han conclòs amb la detenció d’un home i una dona, de 30 i 26 anys, el dia 16 de setembre per la seva relació amb els fets. L’endemà els agents van detenir una dona i un home, de 32 i 33 anys. Aquesta dona seria la presumpta autora material de l’assassinat. Tots els arrestats són de nacionalitat espanyola i veïns de Gavà i Viladecans.